Вигенин: БСП има амбиции да разшири влиянието си в смесените райони

Депутатът Кристиан Вигенин и общинският съветник от БСП в Гоце Делчев - Димитър Балтаджиев, снимка: infomreja.bg

"Не виждам препятствие да се въздържаме от подкрепата на ДПС в райони, където има добро взаимодействие в Общинския съвет и се работи коректно. Имаме доста примери десни и центристки партии да ни подкрепят. БСП има сериозни амбиции за разширяване на влиянието си в местната власт на предстоящите местни избори - както на национално ниво, така и в смесените райони, какъвто е Благоевградският", заяви на пресконференция в Гоце Делчев депутатът Кристиян Вигенин.

Той допълни, че не изключва и обща подкрепа на независим кандидат там, където се стигне до втори тур. В коментар на евентуално взаимодействие на местните избори между БСП и АБВ, Вигенин каза, че след последните събития АБВ е "олекнала" като цяло и се надява членовете и симпатизантите на столетницата, подпрепили партията на Георги Първанов на парламентарните избори, да гласуват за БСП.

"На този етап БСП не е оповестила официално кандидатури за кметове на общини и населени места, както и за общински съветници, въпреки че има имена, които се обсъждат. След конгреса на 5-и април ще дадем национален старт на подготовката за местните избори и тогава ще съобщим и имена на кандидати за кметове", заяви народният представител, като не скри, че в момента текат неформални консултации с евентуални успешни независими и коалиционни кандидати. 

Кристиан Вигенин бе категоричен, че намеренията на Коалиция "БСП лява България" са в подготовката за местния вот наесен да се фокусира сериозно внимание и към общинските листи, за да може съветниците на БСП да бъдат по-активни при работата си в местните парламенти.

"На първо място е "БСП лява България" и оттам нататък на място ще преценяваме и ще търсим по-широка подкрепа", заяви още той.

Депутатът не пропусна да коментира и работата на правителството.

"Предстои да видим колко дълго ще издържи сегашният кабинет, но четирите години вече са мираж. С оставката на Веселин Вучков и назначението на Румяна Бъчварова за министър на МВР, Борисов отправи упрек към коалиционните си партньори. Целта е да се упражнява контрол, което няма да доведе до реформи, а до политизирането на самото министерство. Това показва нестабилността на правителството", каза още Вигенин.

Той обеща, че ще запази традицията и ще продължи с периодичните пресконференции с медиите в Гоце Делчев, за да коментира пред обществеността както рокадите, така и управлението на страната от настоящото правителство.

 

Депутатът Кристиан Вигенин и общинският съветник от БСП в Гоце Делчев - Димитър Балтаджиев, снимка: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

БАЧЕВ06:06 - 14.03.2015
НА КУКОВО ЛЯТА!
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK