В града на Бербатов британският посланик призна, че е фен на Нотингам

снимки: infomreja.bg

"Знам, че това е градът на Бербатов, но аз съм заклет фен на най-добрия футболен клуб в Англия - Нотингам Форест", призна пред журналисти на първата си визита в Благоевград британският посланик у нас Джонатан Алън.

Придружен от търговския аташе на британското посолство Тим Буйсере, Н.Пр. се срещна с градоначалника Атанас Камбитов и обеща до два-три месеца областния център да посетят потенциални инвеститори от Великобритания.

„Това е първото ми официално посещение в български град извън столицата. Когато застанах на този пост дадох заявка, че ще бъда посланик на България, а не само на София“, заяви на пресконференцията Негово превъзходителство.

Атанас Камбитов и британският посланик увериха, че поставят началото на бъдещо сътрудничество. Според Н.Пр. Джонатан Алън бизнесмени от Великобритания имат намерение да инвестират в община Благоевград в сферата на туризма.

Градоначалникът допълни, че британски инвеститори проявяват интерес и към проекти за изграждане и управление на регионални депа за отпадъци и във ВиК сектора.

За да улесни работата на журналистите, в началото на брифинга посланикът предложи да седне до кмета и в кръга на шегата обяви, че е съгласен да стане заместник-кмет на Благоевград, при това без портфейл.

„Вече гласувахме новата структура на общинската администрация, но има вариант да я променим“, отвърна в същия тон благоевградският градоначалник.

След официалната среща Негово Превъзходителство ще посети най-голямата пивоварна фабрика в Югозапада – „Карлсберг“, след което ще се отправи към Банско.

В курортния град Джонатан Алън ще се срещне с британски граждани, пребиваващи в Банско. „Запознат съм, че мои сънародници имат проблеми с имотни измами там, но това не означава, че са засегнати всички британци в Банско“, каза още посланикът на Великобритания у нас.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK