Стартира прием на документи за „Грижа в дома“ в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Услугите са за лица с увреждания и възрастни хора, зависими от грижа в домашна среда

Започна прием на документи за потребители, които искат да бъдат включени в проекта „Грижа в дома в Община Дупница“, съобщават от кметската администрация.

Както е вече известно, кметът на общината инж. Методи Чимев сключи договор на стойност 1 250 369.64 лв за извършване на всички заложени дейности за 234 жители на града и селата. С този проект се надгражда досега-изпълняваните "Патронажна грижа", които имаха обаче обхват от едва 120 жители.

Услугите стартират от 14.04.2023 г. и ще продължат до 14.04.2024 г., като са напълно безплатни. Адресът за подаване на документи е жк. „Дупница“, бл.8А (на пазара). Необходимите документи за кандидатстване са лична карта за справка и медицински документ.

Услугите са за лица с увреждания и възрастни хора, зависими от грижа в домашна среда, включително и в контекста на пандемични ситуации.

Целта на проекта е за лицата с увреждания и възрастните хора и ще бъде осигурена подкрепа, чрез реализиране на следните дейности: предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги по домовете и психологическа подкрепа, доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги със средства на потребителите, предоставяне на лицата от целевата група на информация, относно превенция и профилактика на здравето и социално значими заболявания, включително консултации със специалисти при необходимост.

 

КОМЕНТАРИ