Разбиха група за наркодълърство и производство на дрога

Снимка: МВР, архив

Акцията е проведена на територията на Сливен

Неутрализирана е организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотици на територията на област Сливен. Операцията е проведена на 3 септември от служители от ТСБОП-Сливен, под надзора на Специализираната прокуратура. Задържани са четирима души.

В хода на разследването било установено, че от началото на 2018 г. групата е разпространявала на територията на област Сливен различни по вид наркотици - предимно канабис, амфетамини и метамфетамини. Проверени са осем адреса, откъдето са открити наркотици, както и голямо количество ампули с прекурсори за производството на синтетични наркотици във вид на кристали. Иззети са и уреди за домашно производство на амфетамини, везни и полиетиленови пликчета за разфасоване на дрогата за продажба, таблети, телефони и СИМ карти.

С прокурорско постановление на четиримата задържани мярката им за неотклонение е удължена за 72 часа. Повдигнати са им обвинения.

Днес, 4 септември 2020 г., в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//