Проверяват актуални ли са адресите на върнали се от чужбина кюстендилци

снимка: infomreja.bg, архив

В Община Кюстендил се извършва проверка на актуалността на настоящите адреси на граждани, завърнали се в общината от трайно пребиваване в чужбина.

„Във връзка с организацията на предстоящите през есента на 2015 г. местни избори общинската администрация в Кюстендил уведомява гражданите с постоянен адрес в гр. Кюстендил, върнали се от трайно пребиваване в чужбина, че в срок не по-късно от 15.04.2015 г. (6 месеца преди датата на произвеждане на местните избори) е необходимо да заявят промяната на настоящия си адрес в отдел „Административно обслужване и ЕСГРАОН”, по реда на чл. 92 от Закона за гражданската регистрация.

След този срок, гражданите с настоящ адрес извън Република България, въпреки че имат постоянен адрес в гр. Кюстендил, ще бъдат включени в списъка на заличените лица и няма да имат възможност да упражнят правото си на глас на местните избори“, обявиха от общинската администрация.

Лицата с настоящ адрес в чужбина са извън категорията на лицата, които имат право да избират общински съветници и кметове на местните избори през есента на 2015 г.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK