Продължава разчистването на руините от пожара в Сатовча

снимка: infomreja.bg

Четвърти ден частна и общинска техника разчиства руините след големия пожар, при който миналия петък изгоря голямата и реставрирана къща на пенсионера Недко Жижовски от Сатовча. Огънят погълна още навес с около 100 кубика дърва за огрев, съседски селскостопански постройки, два гаража, един лек автомобил и цялата покъщнина.  

Жителите на Сатовча вече събират пари, дървен материал и други вещи, храна и дрехи, за да помогнат за възтановяването на къщата и нормализирането на живота на бедстващото семейство. Джамийското настоятелство, общинската администрация, общинските съветници и бизнесмени също обещаха да помогнат. В пожара са изгорели и всичките спестявания на Жижовски - около 5000 евро.

Огнеборците разказаха, че при пожара са изгърмели и боеприпаси, зазидани и скрити в стените на къщата. Недко Жижовски купил къщата преди години, реставрирал я и я превърнал в ново и просторно жилище. Навремето обаче постройката била партизански конак и вероятно през годините на войните там са били скрити оръжие и муниции.

Самият собственик живял години наред със съмненията, че в къщата му има скрито оръжие, но опитите да го намери останали безуспешни и затова предупредил огнеборците да са внимателни при гасенето. Местните хора разказват, че в доста от старите къщи в Сатовча има укрити стари боеприпаси.
 

КОМЕНТАРИ

11114:25 - 06.12.2011
Това е къща на бивши ВМРО актевисти на Ванче Михайлов,после на псевдокомунисти и днес атакисти и гербери!Да пази бог народа ни от такива хора! Сатовчанци,да помогнем на сем.Жижевски,техната трагедия е и наша болка!
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK