При мащабна спецоперация в София е задържан извършител на убийство

Снимки: МВР

Арестувани са двама криминално проявени мъже – извършителят и негов помагач

Мащабна специализирана полицейска операция е проведена снощи с участието на служители на ГДНП, СДВР и ГДЖСОБТ, под координацията на главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров.

В резултат на действията е задържан извършител на тежко умишлено престъпление, извършено преди дни в столицата. Освен предполагаемия физически извършител е задържано още едно лице.

Проведените редица оперативни и издирвателни действия доведоха до арести във връзка с убийство, извършено на 25 март в София – съобщи главният секретар на МВР,  под чиято пряка координация в столицата вчера бе проведена мащабна спецоперация.

Главен комисар Петър Тодоров уточни, че към успешната реализация и задържането е пристъпено в подходящия момент, при отличен синхрон между участващите в операцията структури - ГДНП, СДВР и ГДЖСОБТ. Той изказа благодарност и за добрата координация с наблюдаващия прокурор по досъдебното производство. 

И към момента текат оперативни и процесуални действия по документиране и събиране на доказателства за деянието. Претърсвания и изземвания се провеждат на общо 7 адреса, като евентуално намерени доказателства ще бъдат приобщени по досъдебното производство. В рамките му разследващите работят по различни версии за криминалното престъпление.

Арестуваните двама криминално проявени мъже – извършителят и негов помагач, са задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа. Действията по разследването продължават.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK