Постоянен арест за кюстендилец, преминал без разрешение през ГКПП Гюешево

Снимка: Infomreja.bg

Определението подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест, в 3- дневен срок, пред Окръжен съд - Кюстендил

Районен съд - Кюстендил, под председателството на съдия Чавдар Тодоров взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 44- годишния Росен Г. Той е привлечен в качеството му на обвиняем за престъпление по чл. 270, ал.1 от НК, за това че на 10.03.2021 г., на ГКПП Гюешево, на трасе „Изходящи автомобили“ не се е подчинил на устно разпореждане от граничен полицай да спре автомобила, за да му бъде извършена проверка и е продължил в посока Република Северна Македония.

Срещу Росен Г. е повдигнато от Районна прокуратура – Кюстендил и още едно обвинение - по чл.279, ал.1 от НК, за това че е излязъл през границата на страната за Република Северна Македония, без разрешение на надлежните органи на властта.

В искането на за вземане на най- тежката мярка за неотклонение, прокурор Галина Димитрова посочва, че обвиняемият е осъждан 2 пъти за престъпления от общ характер. Наказван е с „лишаване от свобода“ за срок от 14 години, като е признат за виновен в убийство / извършено през 2007 г. /, осъден е на 1 година и 10 месеца „лишаване от свобода“ и за управление на МПС, в срока на административно наказание „лишаване от право да управлява МПС“.

От приложените по делото доказателства може да се направи първоначално обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, за които му е повдигнато обвинение. И за двете се предвижда „лишаване от свобода“. Осъждан е за тежки умишлени престъпления. Налице е и другата предпоставка, а именно - реална опасност да се укрие или извърши престъпление. От показанията на свидетел е видно, че същият е бил изключително агресивен, шофирал в нетрезво състояние и с висока скорост, се посочва в мотивите на РС - Кюстендил.

Определението, с което по отношение на 44 - годишния Росен Г. е взета най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест , в 3- дневен срок, пред Окръжен съд - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK