Община Разлог ще работи за домакинство на "Огънят на Орфей" и догодина

снимки: Община Разлог

„Община Разлог ще направи всичко възможно догодина Международната лятна академия „Огънят на Орфей” 2013 отново да бъде в Разлог”, заяви кметът на планинския град инж. Красимир Герчев. Лятната академия се проведе за седми пореден път, като неин нов домакин бе Разлог.

“Изключително сме щастливи, че имахме възможност да получим по-добри условия, по-добра инфраструктура и подкрепа за провеждането на това мащабно международно културно събитие, което подкрепя млади, талантливи хора, но е отворило вратите си за творчески личности от всякаква възраст, от всички градове на България и от много страни на света. Подкрепата на Община Разлог беше не само финансова, но и организационна, което за нас беше сериозна стъпка нагоре и напред. Почувствахме се значително по-улеснени като организатори и инициатори на това културно събитие. Срещнахме сърдечното отношение на гражданите и на хората, които работят в институцията – Община Разлог.”, коментира Евгения Тагарева, главен организатор на лятната академия.

От своя страна кметът Герчев е категоричен, че екипът му ще работи в посока мащабното събитие да се проведе отново Разлог през 2014 г.

Организаторите, съвместно с Община Разлог обмислят варианта лятната академия освен да предлага обучение на много високо ниво, да развива и своя фестивален характер, като предложи още повече концерти, както на изявени талантливи младежи и деца, така и на именити личности, които да се качат на сцената на град Разлог.

Известната българска певица Бинка Добрева коментира, че най-после академията е намерила своя истински дом в Разлог, като последваха думите: ‘Така се чувствам тук, все едно тук съм се родила”. Преподавателите от тазгодишната академия от Русия, Австрия, Холандия, Сърбия и други стани потвърдиха, че са много щастливи от начина, по който е протекла академията и изказаха искрено желание тя да се случи отново Разлог. Те коментираха, че изключителни таланти са гостували на сцената на Разлог по време на Международната лятна академия „Огънят на Орфей” 2013.

Лятна академия за изкуство е ежегодно културно събитие, което се провежда през месец август. В продължение на десет дни млади таланти имат възможност да развият и усъвършенстват природните си дарби под вещото ръководство на преподаватели от световна величина.

В рамките на инициативата се организират майсторски класове по оперно и народно пеене, изобразително изкуство, пиано, класическа китара, литературно творчество, театрално изкуство, пантомима и други.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK

//