Община Кюстендил презентира туристическия си потенциал в Берлин

Снимки: Община Кюстендил

Българският щанд беше открит лично от министъра на туризма Зарица Динкова

Община Кюстендил презентира туристическия си потенциал на най-голямото международно туристическо изложение в света Internationale Tourismus – Börse /ITB/ – Берлин, Германия.

Българският щанд беше открит лично от министъра на туризма Зарица Динкова. Зам.- кметът на Община Кюстендил Кристиян Иванчов обсъди с министър Динкова перспективите за развитие на туризъм. Министърът Динкова пое ангажимент да посети Община Кюстендил, където на място да се запознае с богатия потенциал на района.

Част от туристическото изложение беше и модул за Медикъл и СПА туризъм.

Д-р Сийка Кацарова, председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСПА) и вицепрезидент на Европейската СПА асоциация (ЕСПА) презентира потенциалните възможностите на България за развитие на здравен туризъм. Община Кюстендил показа потенциала си да предлага услуги в областта на здравния туризъм.

Съставът на минералните води и историята на Кюстендил като лечебница, която датира от Римско време са предпоставки за превръщането на Кюстендил в популярна дестинация за здравен туризъм.

Презентацията беше направена пред германски медии, туроператори, телевизионни екипи, блогъри и влогъри от цял свят.

България участва с елегантен и атрактивен щанд на туристическото изложение. Визията на представителния български щанд е изключително модерна. Арка от рози, живи цветя и виртуална реалност пленяват гостите на българския щанд.

Община Кюстендил рекламира възможностите за туризъм в града по иновативен и атрактивен начин, показвайки своите забележителности чрез новите технологии – 360 градусова виртуална презентация с VR очила. VR презентацията на екипа от Община Кюстендил е отново сред най- предпочитаните атракции.

Тази година България отново заема централно място на най-голямото туристическо изложение в зала 3.2., като щандът се разполага на площ от 500 кв.м.

Страната ни е представена от 35 български туристически фирми и общини, които имат възможност да се презентират и осъществят бизнес контакти като провеждат срещи в специално проектирани и брандирани индивидуални работни места.

Освен Кюстендил на изложението се представят и общините Варна, Созопол, Банско, Стара Загора, Кюстендил, Самоков, Столична Община ОП Туризъм и Поморие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK