Напълно неизвестен бизнесмен победи Байдън в първичните избори в Американски Самоа

Снимка: iStock

Избирателите са предпочели младия Джейсън Палмър

Един напълно непознат успя да победи президента на САЩ Джо Байдън по време на първичните избори на демократите в Американски Самоа, произведени вчера по време на Супервторника, предаде Франс прес.

Иначе вчера Байдън спечели във всички други щати, в които гласуваха демократите. Но Американски Самоа, архипелаг в Тихия океан, както изглежда, му оказа съпротива, подкрепяйки Джейсън Палмър.

Палмър е бизнесмен и според прогнозите на американските медии той побеждава с 51 срещу 40 гласа и съответно печели повечето от шестте делегати, които се излъчват от Американски Самоа.

"Най-после нещо неочаквано и странно за този отегчителен Супервторник", заяви в "Екс" политологът Лари Сабато от Вирджинския университет и допълни, че няма представа кой е Палмър.

Заради статута си на американска територия, но не и на американски щат 40 000-те жители на архипелага няма да могат да гласуват по време на президентските избори на 5 ноември. Но излъчени от тях делегати ще гласуват на партийната конференция на демократите през лятото, на която се излъчва кандидатът за президент на партията. 

Първичните избори на републиканците в Американски Самоа ще бъдат в петък и може са се превърнат в един от малкото поводи за Ники Хейли да надделее над Тръмп след победите й на първичните избори във федералната столица Вашингтон и в щата Върмонт./БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK