МРРБ ще съдейства за решаване на проблемите в отрасъл ВиК в област Монтана

Снимка: МРРБ

Това стана ясно на среща в министерството, ръководена от министър Виолета Комитова

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще съдейства за подобряване на ВиК инфраструктурата на територията на Берковица, както и в другите общини от областта. Това стана ясно на среща в министерството, ръководена от министър Виолета Комитова. В нея участваха зам.-министър Валентин Граматиков и представители на ведомството, областният управител на Монтана Валери Димитров, кметът на Берковица Димитринка Каменова, председателят на Общинския съвет Деян Еленков и управителите на ВиК - Монтана и на ВиК - Берковица – Валери Иванов и Даниела Захариева.

На срещата бяха коментирани качеството и цената на ВиК услугите, предоставяни от двата оператора, влиянието на повишаване на цената на електроенергията върху тях. Обсъдени бяха условията за финансиране на обекти за реконструкция на съществуващи водопроводи и изграждане на канализация и пречиствателни станции за отпадъчни води с финансиране от ЕС.

Сега имаме шанс с европейски средства да направим модерни водни цикли и да решим проблемите на хората. Трябва да се възползваме от тази възможност, подчерта министър Комитова.

Министър Комитова и екипът ѝ се ангажираха да продължат да съдействат за подобряване на водоснабдяването и канализацията в областта.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK