Министър Терзиева откри Център за настаняване от семеен тип в Кюстендил

снимки: infomreja.bg

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева откри Център за настаняване от семеен тип в Кюстендил. Лентата беше прерязана от кмета на града Петър Паунов, министър Терзиева и зам.-председателя на Народното събрание Мая Манолова.

Проектът е изпълнен по ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 г., която се съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Стойността на проекта е 819 119 лв.

„Днес можем да отбележим края на първата фаза на този толкова важен проект. Нещо, което е изключително важно и солидно, тъй като това е проект отговорен за бъдещето на десетки деца. България намери сили да обърне поглед към децата си. Това прекрасно съоръжение е благодарение на много партньорства”, обяви преди откриването кметът на областния град Петър Паунов.

„Този център е абсолютно необходим, за да преместим децата от социални домове. Сигурна съм, че в този дом тук ще се положат усилия, децата да се чувстват истински граждани на тази държава”, каза Терзиева.

Съвсем скоро 12 социални работници и педагози ще намерят място в новия център.

„Днес ще се отреже първата лента на такъв център. Надявам се, че през тази година ще бъдат прерязани много ленти в нашия регион и от други министри. Очакваме подкрепата на регионалното министерство и за развитието на туризма, балнеологията и спорта. Очакваме финансиране за довършване на здравния център, минералната вода и Римската стена”, заяви зам.-председателят на НС Мая Манолова.

Министър Терзиева обяви кюстендилския проект като пример и специално ще бъде заснет и показан на Европейската комисия.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//