Кръв, избори, изчезнали. Януари започна "обещаващо"

Снимка: Infomreja.bg

Един месец, събран в един тест...

България в първите 31 дни от 2023.

Новата година започна с редица разнородни събития, най-вече такива от черната хроника. Започнахме със заря и словото на президента и завършваме месеца с разпускане на 48-ото НС, назначаване на нов служебен кабинет и подготовка за изборите.

Януари бе така продължителен и наситен с новини сякаш са минали 365 дни, а не само 31.

Времето през този първи месец от годината смени настроенията си – от пролетни 20 градуса, през проливен дъжд, бурни ветрове, сняг, но не достатъчно, до студ.

Ден 1: Иху-иху и после тихо.

Ден 2: Акция в Пирин. Намериха загинал под Вихрен, а на 500 метра от него и още едно тяло. Двамата мъже нямат нищо общо помежду си, дори и по националност. Второто тяло е на сърбин, живеещ в РСМ, дошъл на почивка в Банско. Остана неясно как се е озовал в близост до загиналия планинар Пламен.

Годината започна с поредната акция в Рила планина и спасен ранен ентусиаст.

Ден 3: Президентът връчи втория проучвателен мандат на Продължаваме промяната и Николай Денков. Само ДБ се съгласиха да си говорят с ПП за политики и бъдеще, оказа се, че такова няма за един редовен кабинет, но пък има в една обща предизборна коалиция.

Ден 4: 23-годишен полицай бе задържан да превозва мигранти. Признал, че не го прави за първи път, а баба му му дала 50 лв. като подарък за Коледа. Този случай „открехна“ завесата и още колеги за задържания се оказаха в неговото положение.

Ден 5: В парламента си говориха за „Джемкорп“.

Ден 6, Ден 7: Наздраве за Иван и Йордан! Водата не успя да измие греховете ни!

Ден 8: Парапланерист се удари в метеостанция на Мусала и загина.

Ден 9: ПП си върнаха на Радев мандата – неизпълнен. Трима служители на АГ „Шейново“ бяха наказани след случая с разменените бебета. Купуваме хеликоптери чрез пряко договаряне. С тях долетя и грипната вълна в страната. Започна от изток и стигна до Средна България. София, Югозапада и Северозапада „се опазиха“ от кашлици и сополи.

Ден 10: В Благоевград няма да има референдум по стар казус за теглене на дългосрочен заем за реновация на парк „Бачиново“.

Ден 11: 3-годишно дете загина при ПТП във Враца, причинено от баща му – който не е имал книжка. Лекарка от Спешната помощ в града, отзовала се на сигнала и констатирала смъртта на детето, е била пияна. Медицински надзор провери случая. Жената твърди, че е пила силни лекарства, които дали положителния резултат на дрегера. Отказала е кръвна проба. Смъртта на детето повлече крак на още много малки души, отишли си преди да пораснат.

Междувременно служители на МВР се разделиха със службата си след ПТП-тата при „Черни връх“ и Околовръстното в София.

На политическата сцена от ДБ заявиха, че ако получат мандат, ще приемат подкрепата от ГЕРБ. И до двете ситуации така и не се стигна.

Ден 12: 4-годишно дете е с тежки изгаряния след битов инцидент в Благоевград. 3-годишно от Самоков почина след задавяне с храна.

Начало на темата „Нексо“ и нападки кой депутат от коя партия е свързан с фирмата за криптовалута.

Държавата пое контрола над „златния гьол“ при „Капитан Андреево“.

Ден 13: Може да бе петък 13-и, но той се оказа щастлив за родителите на разменените деца в „Шейново“. Те отново бяха разменени, но този път окончателно и при биологичните си родители. Техните адвокати поискаха от болницата общо 600 000 лв. обезщетение. Казусът влезе в съда, защото от болницата отказаха да платят. Наложи се семействата да платят 12 000 лв. такса, за да стартира делото.

И отново на тема болница в 13-ия ден от януари – от МЗ обявиха, че започва строежът на Националната детска болница.

Ден 14: Злото не спи и не закъсня. Лекар от Спешната помощ във Враца бе пребит. Той се усъмни, че има общо със случая с починалото дете и колегата му.

Ден 15: Радев обяви, че мандатът отива при БСП.

Ден 16: Нинова го прие с букет цветя, а тя върна жеста на Радев с кутия бонбони, казвайки „Мерси“. В същия ден лидерът на БСП празнува своя рожден ден! Радев сподели, че скандалът „Неско“ не му в е повлиял в избора на коя партия да даде мандата.

Ден 17: Убийство в Хасковско. Трудноподвижен мъж бе намерен мъртъв в дома си. Убиецът ссе укри в Благоевград.

Ден 18: Лили Иванова пусна ветровете си из Враца и София. Събра си ги след три дни.

БСП пък започна да си говори с лидерите на партиите. Борисов и Нинова се срещнаха – с усмивка си казаха, че няма да я бъде.

Прокуратурата започна разследване срещу „бивш вътрешен министър и настоящ депутат“. Рашков, Маринов и Терзийски ни лук яли, ни лук мирисали. Въпросът кой е той остана.

Западното издание „Ди Велт“ предизвика още по-голяма буря в София. От немската преса ни казаха, че сме изнасяли тайно оръжие през трети страни за Украйна. Петков и Василев три пъти отрекоха.

Ден 19: Служебното правителство на Гълъб Донев се отчете пред народа. Писа си „Отличен 6“ за добре свършената работа.

Българската полиция се развива не само в криминалните сфери, но и в положителна насока. Полицаи отказаха подкуп от 10 000 евро от сирийски шофьор.

Ден 20: Майка е заподозряна, че е горяла лицето на детето си с цигара.

Секретарят на Културният български клуб в Охрид „Цар Борис Трети“ – Християн Пендиков, е пребит жестоко пред заведение в македонския град. Случаят „Пендиков“ вдигна накарак дипломатите от РСМ, България, всички политици, фанатици, шовинисти, моралисти, демократи, аристократи. Може би бяха в „зимна летаргия“?! ВМА лекува Пендиков, а според Даниел Лорер не би трябвало да обръщаме толкова много внимание на един македонски гражданин макар и с българско самосъзнание.

Пореден недостиг на важни лекарства в аптечната мрежа в страната.

„Нексо“ се споразумя с американските власти да си плати глоба от 45 млн. долара, а пък на местна почва стана ясно, че Семерджиев предлагал подкуп на полицаи от 10 000 евро.

На политическата сцена: След срещите между БСП с ДБ, Възхода и ГЕРБ, Нинова си дава взетото на Радев.

Ден 21: Бабинден. Весел. Спокоен.

Ден 22: Министрите на външните работи на РСМ и България посетиха Християн във ВМА.

Ден 23: Ардино бедства след поройните дъждове.

БАБХ не си внесе държавата такса от 70 лв. и изгуби възможността да обжалва по делото с „Евролаб 2011“. #ДМС БАБХ.

От ИТН обявиха, че започват подписка за провеждане на референдум за президентска република. Президентът им каза: „Не, "Мерси", нямам нужда от посредници“.

Започна и Костадиновият референдум „за“ запазване на българския лев. Чак синът му се сби в училище. И там събирал подписи.

Австрийският канцлер пък се разходи по границата ни с Турция. Не успя да види дупките в оградата, защото прелетя с хеликоптер над тях.

Ден 24: Развръзката! Нинова върна мандата. Изборите ще са на 2 април, стягайте редиците и коланите! На 3 февруари депутатите от 48 НС излизат в отпуск, някои от тях – завинаги. ДБ и ПП се сгодиха. БСП си помисли, че може да приеме, ако ГЕРБ ги поканят на танц.

РСМ излязоха със „забранителен списък“ с лица, които няма да бъдат допуснати до гроба на Гоце Делчев в Скопие на 4 февруари. На Джамбазки рязко му се приходи много!

А ареста преспа и още един син – този на кмета на Панагюрище. Той пък заплашил с пистолет депутат от Възраждане.

Ден 25: Задържаха полицай от Кюстендил, превозващ наркотици. Не дал кръвна проба. Пуснаха го под гаранция от 5000 лв.

Преди да отлети – служебният кабинет на Гълъб Донев осигури безплатен транспорт за децата в градска среда.

Дарихме консерви с боб на Украйна. Германия и САЩ – танкове.

Ден 26: Ужасът за хората в Каравелово и Богдан се завърна. Обявиха частично бедствено положение.

3 сантиметра сняг в България доведоха до 3-дневни телевизионни репортажи за апокалипсис.

Депутатите гласуваха „за“ контрол над главния прокурор, но не и кой да го извършва. И до края на месеца не успяха да се разберат.

Полицай – пореден, е задържан пиян на работа.

Акция на ГДБОП се проведе във Видин. Качулките объркаха адреса, подмениха разбита брава.

Слави каза, че няма да бъде част от коалиция с който и да е.

Ден 27: Полицай е задържан за блудство с дете. Само това остана!

Откриха убита жена в септична яма на къща край Варна. Приятелят ѝ – системен насилник, я довършил. Последно е видяна от близките си на 1 януари.

Ден 28: Хванаха полицай(ка) от 7 РУ София с 500 грама канабис в колата ѝ. Спряна е за проверка край Разлог. Задържана е. Съименичка на Симона Радева, случайност?!

Ден 29: Пиян баща катастрофира и уби 7-годишното си дете. Другото – на 9 години, е в тежко състояние.

Сурвата в Перник не изгодни злото.

Започна серията на изчезналите българи.

Три момичета от център за настаняване от семеен тип във Варна са изчезнали. 20-годишен студент се е скарал с майка си и бе обявен за издирване. Намериха и четиримата.

25-годишният Емил Боев от Перник е изчезнал. Вече три дни е издирван от спасители, летци, доброволци. Има следи от него в гората край миньорския град.

Ден 30: Васил Михайлов се сдоби с две нови обвинения.

Полицаи гониха кола в София. Арестуваха водача. Кадри в интернет повреме на задържането му предизвикаха всички фенове на „Полицаите от Чикаго“ да коментират как не се правело.

Ден 31: Роднина уби жена в дома ѝ във Враца.

Родина уби мъж в Търговище.

17-годишна ученичка издъхна в гимназия във Варна.

Издирват 18-годишен в Мездра.

Жена роди в дома си, бебето е мъртво.

И това само за ден!

Поне имаме една новина за сребърен медал по корупция на страната ни в класация сред всички конкуренти от ЕС! Честито!

Уважаеми читатели, това е само началото. 2023 тепърва предстои!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK