Кой от водачите на листи в Пиринско събра най-много гласове?

Снимка: Infomreja.bg

ПП води класацията, след тях - БСП

Колко доверие спечелиха водачите на листите в област Благоевград.

Лидерът на БСП – Корнелия Нинова, освен в София, поведе и листата в Благоевградско. За нея машинно и на хартия са гласували 1585 души, от които повече са предпочели хартиения вот – 820 души.

Водачът на ГЕРБ в Пиринско – бившият транспортен министър – Росен Желязков, е спечелил 1209 гласа, 619 от които са на хартия, а по-малкият брой – на машина.

Възраждане бе поведена от Цончо Ганев в областта. Заместник-председателят на партията е събрал 1377 гласа. 1022 са машинни, а едва 355 гласа са на хартия за Ганев.

Слави Трифонов бе водач на ИТН в област Благоевград. Лидерът на партията има 1009 гласа, от които 826 са на машина.

Андрей Гюров поведе коалицията ПП-ДБ и събра 1973 гласа. 1649 души са подкрепили Гюров чрез машинния вот, а 324 – хартиено.

За Пеевски са гласували 513 симпатизанти на ДПС в област Благоевград. Той е събрал почти равен брой от машинното и хартиеното гласуване – съответно 266 и 247 гласа.

Кои са партиите с най-малко гласове в областта?

Това са формации с около 30 преференции за кандидатите като: ПП НАРОДНА ПАРТИЯ ИСТИНАТА И САМО ИСТИНАТА, КОАЛИЦИЯ НЕУТРАЛНА БЪЛГАРИЯ (АТАКА, РУСОФИЛИ, КОМУНИСТИ), при която за преференция 105, 109, 111 и 114 е гласувал само един – а именно самият кандидат. И още: Българско Национално Обединение, ЗАЕДНО, БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН СЪЮЗ – НД, НДСВ, КОД /Консервативно Обединение на Десницата/, МИР, БСДД – Български Съюз за ДИРЕКТНА ДЕМОКРАЦИЯ, ПП Глас Народен.

Социалистическа партия Български път има само един кандидат и 7 гласа подкрепа за него.

Има и преференции, за които резултатът е 0 – или иначе казано – дори и кандидатът не е подкрепил сам себе си като в партията „ВЪН от ЕС и НАТО“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//