Как избираме борса за криптовалути

Снимка: cryptotrading-bg.com

Как избираме борса за криптовалути

Криптовалутите са най-новата мания, която завладя света на финансите, като Bitcoin (BTC) и Ethereum (ETH) доминират в пространството, докато алтернативни монети като Dogecoin (DOGE) са в центъра на вниманието.

Тъй като броят на криптовалутите на пазара продължава да нараства, инвеститорите разполагат с повече от всякога възможности да обменят трудно спечелените си пари за децентрализирани цифрови пари. Но как да започнете да търгувате с любимата си криптовалута?

Има безброй фактори, които ще повлияят на решението ви: мерките за сигурност, лекотата на използване, таксите за търговия и броят на монетите, налични за търговия - всички те играят роля, за да ви помогнат да определите най-добрата криптоборса за вас.

Ето три възможности за избор, които ще задоволят различни инвеститори в криптовалути:

Binance

Според експретни Binance мнения, тя е една от най-големите борси за криптовалути с над 600 криптовалути и е достъпна в повече от 170 държави. Binance набра популярност, тъй като позволява на криптотърговците да сключват сделки с почти всички алтернативни монети на пазара. Потребителите могат да започнат да търгуват с криптовалути в Binance само за 1 долар.

Платформата за търговия разполага и с функция, наречена Binance Academy, където начинаещите криптотърговци могат да научат повече за криптовалутите и блокчейн чрез кратки видеоклипове. Борсата работи при висок обем на търговия, като за последния 24-часов период спот обемът на борсата е около 95 млрд. долара.

Макар че новите търговци на криптовалути ще намерят Binance за лесна за използване, в крайна сметка тя може да е най-добра за криптотрейдърите на ден - ниските такси за търговия, силните инструменти за графики и лесното за използване мобилно приложение позволяват бърза и проста търговия с криптовалути. С всички тези силни характеристики не е трудно да се разбере защо Binance се превърна в една от най-големите борси за криптовалути в света.

Въпреки популярността на крипто борсата, Binance е подложена на глобален регулаторен контрол за това дали е имала разрешение да оперира в определени юрисдикции. Въпреки това Binance е сигурна платформа за търговия, която предлага няколко мощни инструмента за потребителите, които искат да инвестират в редица цифрови валути в блокчейн.

PayPal

Финансовият гигант от скоро предлага купуване и продаване на биткойн. Уловката тук обаче са прекалено високите такси. При всяка покупка или продажба на криптовалута на платформата например за $100, ще платите предстои да заплатите $2.30 комисионна. Това са едни от най-големите крипто комисионни, които някога ви бъдат поискани.

eToro

От известно време eToro работи в Обединеното кралство и цяла Европа, а според доверени Etoro мнения глобално на платформата търгуват на 20 милиона потребители. Те предлагат огромно разнообразие от цифрови активи, които можете да купувате и продавате на тяхната платформа, а още по-добре е, че имат сметка за практическа търговия, така че можете да опитате, преди да използвате реални средства.

Това зависи от вашите инвестиционни цели и нужди. Можете да инвестирате в криптовалути на повече от едно място. Например PayPal и SoFi не са компании със строга ориентация към криптовалутите, но и двете предлагат цифрови активи.

По същество ще пожертвате по-широк набор от инвестиции и функции на сметката за по-ниски такси и ограничени опции за криптовалути. Ако търсите по-широк набор от специфични за криптовалутите инструменти за търговия и функции на сметката, най-добрата опция може да е борса за криптовалути.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK