Иван Гешев създава "Справедливост за България"

Снимка: Infomreja.bg

Това официално обяви бившият главен прокурор Иван Гешев във видео на живо, излъчвано в страницата му във Фейсбук

Днес обявявам Гражданско родолюбиво консервативно движение „Справедливост за България“. Това официално обяви бившият главен прокурор Иван Гешев във видео на живо, излъчвано в страницата му във Фейсбук.

Гешев обяви:

Според Конституцията първоизточникът на държавната власт са хората. Управляващата класа е искала да ограничи това право. Досега България не е поставяна в по-унизително състояние от днес. Виждаме, че НС се крепи, защото е убежище за имунитети. Народът чу срамните уговорки от среднощни партийни сборища, който се превърнаха в реалност. Решенията за България се диктуват от чужди интереси. Това не може да бъде търпяно повече. Управляващата върхушка е виновна за социалния и икономически срив на страната.

Те са отговорни за навлизането на неолиберални трактовки. Бракът е само между мъж и жена според Конституцията ни. Те и тези преди тях унищожиха селското стопанство. Те заличиха добри традиции и практики в българското образование и здравеопазване. Те върнаха мутрите и мутренските години и страшния ръст на битовата престъпност. Те присвоиха националните активи.

Затова днес обявявам Гражданско родолюбиво консервативно движение „Справедливост за България“. Смятам да застанем заедно с всички, които споделя тревогата за бъдещето на България в името на съхраняването на консервативните ценности, истински патриотизъм, независима съдебна власт, създаване на честен избирателен процес, възстановяване на справедливостта, смазана от олигархичния модел.

Това е най-важното днес! Затова съм готов да работя с всеки българин в името на национални интерес. Гордея се с подкрепата, която ми бе оказана. Ще продължа да спазван законите, както ги нарушиха действащи политици, за да влязат лесно във властта.

Гешев отговаря на въпроси на потребители в мрежата, сред които и такива на журналисти. Сред отговорите Гешев направи следните коментари:

-Призовавам да Борисов да си подаде оставката като депутат, аз го направих като прокурор след 15 г. Няма нищо страшно! Той ще живее по-добре от мен, предполагам.

-Аз знам всичко за всеки в тая държава. Това ми беше работата като главен прокурор. Но това не значи, че мога да го докажа. Никой не може да се пребори с кражбите и корупцията, ако те се превърнат в държавна политика. Реших да изляза на общественото поле, където да се боря с гражданите за България. Моята партийна принадлежност е, че вярвам с консервативни, традиционни ценности.

-Правосъдието е тежък процес, затова дела се бавят. По всички дела работено активно и може би сега започва обратното броене. Защо допреди 4 месеца Кирил Петков и останалите ставаха с темата „Барселонагейт“, а сега млъкнаха – те са безпринципни.

-Ще ви убедя, че съм независим. Ако беше вярно, че ДПС и ГЕРБ са ме назначили, то сега аз щеше да продължавам да съм главен прокурор и нямаше да имам проблеми.

-Дадох подробна информация в Страсбург. Страхът, че ще го направя доведе до отстраняването ми в мое отсъствие, което е абсурдно. Изслушването се забави заради струпали се евродепутати от ГЕРБ. Имах само 20 мин. да говоря.

28 минути след началото на живото включване, видеото бе прекъснато и обявено в страницата: Поради технически проблеми живото излъчване бе прекъснато. Ще бъде възстановено скоро.

След възстановяването на видеото Гешев коментира още:

- Преди избирането ми за гл. прокурор е било на оперативка при Борисов като премиер. Тогава се запознахме. Той тогава искаше жена да е главен прокурор. Категорично заявявам, че зад избори ми не стоят политици.

- Няма дела на трупчета. Това е поредната хибридна атака срещу мен. Някой друг държи делата на трупчета – съдът ги задържа, прокуратурата си е свършила своята работа с внасяне по обвинителния акт.

-Връзката ми с Божков е, че по мое време му бяха повдигнати 19 обвинения. Аз връзка с олигарси нямам.

-Бомбата е атака срещу държавността, без значение дали харесваш или не главния прокурор.

- Чудя се каква ще е политическата програма на Христо Иванов след като Гешев вече го няма.

По-късно през деня в свой пост във Фейсбук Гешев заяви, че аварията, която прекъсна видеото му, не е била случайна. Той публикува и снимки от запалената шахта на кръстовището на софийските улици “Раковски” и “Сливница”.

„Как така тази шахта бе запалена точно по време на моето живо предаване? Целият център на София е блокиран - трамваи, тролеи - всичко е блокирано!

Борисов да даде обяснение защо се случва всичко това в контролирания от него столичен град! Днес цяла България разбра, че мафията изпитва неописуем страх от истината и справедливостта!“, коментира Гешев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//