Хиляди пяха "Върви, народе възродени..." на фанфарно шествие в Гоце Делчев

снимки: infomreja.bg

Море от празнуващи ученици, учители, културни и просветни дейци от всички училища в Гоце Делчев за поредна година на светлия празник 24 май - Деня на българската просвета и култура, заля централната улица „Търговвска" и двата площада "Гоце Делчев" и "Македония". В пъстроцветната и многолюдна манифестация на неврокопските учебни заведения по традиция се включиха и десетки празнуващи випускници, завършили средното си образование в гоцеделчевските гимназии преди 30, 40, 50 и 60 години.

Дългото шествие, предвождано от кмета Владимир Москов, депутатите Георги Андонов и Тодор Радулов, представители на Неврокопската митрополия, общестеници, културни дейци и педагози, премина за близо час по улица "Търговска" под бурните аплодисменти на хиляди неврокопчани, направили пълен шпалир и от двете страни на улицата, и под звуците на духова музика, фанфари, мажоретки и най-обичаната от поколения българи песен "Върви, народе възродени...".

И тази година хиляди жители на града и общината станаха съпричастни с постиженията на десетки талантливи ученици, на които кметът Владимир Москов връчи най-тържествено плакети и грамоти за отличен успех и за отлично представяне на общински, регионални, национални и международни състезания и олимпиади.

С плакети и грамоти градоначалникът награди и много учители за високия им принос и постижения в образователния процес в неврокопските училища. Ръководителите на танцовите състави, участвали в Международния ден на танца, също получиха паричните си награди в чест на празника на българската просвета и култура.

Тази година подаръкът на общинската администрация към младите хора и жителите на града беше концерт на поп изпълнителя Дичо.

Традиционно, по случай 24 май, кметът Владимир Москов събра на празничен коктейл неврокопските творци, художници, писатели, самодейци, директори на училища и журналисти, като им пожела много здраве и творчески успехи.

От тази вечер стартират и абитуриентските балове в Гоце Делчев, които също са една красива традиция. Тази година средното си образование в трите гимназии в града завършват над 400 випускници.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Fanfari08:28 - 27.05.2013
I az bqh na tova shtestvie kato povecheto jiteli na grada, ama ne moga da razbera kude gi vidqhte tezi fanfari, ta narichate shestvieto fanfarno?
недоумявам12:11 - 25.05.2013
Недоиумявам че се намиратхора и натози светъл празник , уникален с празнуването си вГоцеДелчев се намират хора които вчместо да сипият хапчетата се лекуват с интриганстване . На такива ще кажа "Лека им пръст" Да живее България , да са живи и здрави хората отцелият неврокопски край в който живеят най -добрите и интелигентни хора в България .
екополицаи21:18 - 24.05.2013
не хиляди бе,... милиони бяха.... смешковци
до 00019:32 - 24.05.2013
Е как разбра от първия път че става въпрос за него?имах в предвид един мой съученик от по-горните снимки!

FACEBOOK

//