Директорът на Второ ОУ-Гоце Делчев, Цветанка Петричкова: Честит патронен празник!

Снимка: Infomreja.bg

Днес се навършват 151 г. от рождението на патрона на нашето училище - Гоце Делчев

Уважаеми българи,

Уважаеми съграждани, скъпи колеги,

Днес е един изключителен исторически ден, в който ние трябва да се поклоним дълбоко пред паметта на нашия значим патрон на училището и голям български революционер и идеолог - Гоце Делчев.

Това име е едно от най-светлите имена в Пантеона на безсмъртието на Майка България.

Гоце Делчев е един от най-забележителните борци, който по примера на Левски организира тайни революционни комитети в нашия регион. Като истински Апостол на свободата ни, с безспорен авторитет, обаятелен и кристално чист човек, той е признат за един от големите ни национални герои и служи за пример с делото и характера си на нашето подрастващо поколение.

Днес, на 4.2.23 г., се навършват 151 г. от неговото рождение. Този смел, магичен и всеотдаен български революционер, който отдаде живота си в името на свободата на поробените българите в Македония, се нарежда на едно от първите места в името на свободата ни.

Неговият завет беше: „Свобода или смърт”. Въстанието, което той организира, не се отлага дори и след смъртта му и се превръща в един от най-големите рубежи в българската история.

Той ни служи и днес като един от най-достойните примери в нашия живот. По този повод в негова чест и пред неговите паметници нека да си пожелаем здраве, устрем, силен дух, всеотдайност и мъдрост!

Честит патронен празник!

 

Цветанка Петричкова

Директор на Второ ОУ „Гоце Делчев”, гр. Гоце Делчев

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK