Директорът на 74 СУ-София, Лидия Лазарова: Честит патронен празник!

Снимка: Infomreja.bg

Днес се навършват 151 г. от рождението на патрона на нашето училище - Гоце Делчев

Скъпи сънародници,

Уважаеми колеги, ученици и родители,

Днес се навършват 151 г. от рождението на големия български революционер - Гоце Делчев, патрон на нашето училище.

Ние неслучайно носим това героично име, тъй като всеки един от нас е длъжен да пази българската историческа памет, която е гаранция за бъдещето.

Гоце Делчев, който сам казва, че е българин и се бори за свободата на народа ни, освен талантлив революционер и създател на ВМОРО, е и създател на много документи, като програми и устави.

За него песни се пеят и приказки се разказват. Надарен не само с външна красота и обаяние, той е и с прозорлив ум, близък саратник на Гьорче Петров, на Даме Груев, на Пейо Яворов, както и на много други борци за свободата на България.

Гоце Делчев е автор на пророческо послание, което с пълна сила е актуално днес и за нас: „Аз разбирам света като единствено поле за културно съревнование между народите”. Така и в нашето училище ние разбираме света за културен обмен и съревнование, за да споделим успехите, които сме постигнали с нашите преподаватели и ученици, с цената на упорит труд и висок професионализъм.

Всеки ден ние с достойнство защитаваме името на нашия патрон и с гоцеделчевски дух постигаме най-важните успехи - правилното възпитание и обучение на нашите ученици.

Нека почетем неговата неувяхващата памет като поднесем цветя и венци пред неговите паметници!

Поклон, дълбок поклон пред неговата смелост, далновидност, родолюбие и патриотизъм!

 

Лидия Лазарова

Директор на 74 СУ „Гоце Делчев“ – гр. София

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK