Депутати събраха 900 лв. за болния Алекс

снимка: infomreja.bg

900 лв. събраха четирима кюстендилски депутати в помощ на лечението на 14-годишния Алекс Лазаров. Момчето е ученик във II Основно училище „Даскал Димитри” и от няколко години страда от коварното заболяване мускулна дистрофия тип „Дюшен”.

„Депутатите Мая Манолова от БСП, независимият Димитър Чукарски, Емил Гущеров от ГЕРБ и аз събрахме по около 200 лв. и внесохме по сметката на Алекс общо 900 лв.”, съобщи Кирил Калфин от ГЕРБ.

По инициатива на Калфин и Гущеров, парламентарната група на ГЕРБ осигурила 2000 лв. за лечението. Така се събрали 2900 лв. „Вчера научих, че Микев е внесъл още 500 лв. и така общата сума, която сме събрали е 3400 лв.”, допълни Калфин.

За лечението на Алекс се обедини цял Кюстендил. Беше организиран и концерт  „Нека да не бъдем безразлични!” . Алекс беше включен и в кампанията „Българската Коледа”, където до края на годината също може да се пращат дарителски SMS-си.

Майката на момчето Аделина Лазарова е работила в цех за обувки, но откакто Алекс е започнал да изпитва затруднения в ходенето се е наложило тя да напусне работа и да се грижи за него. Аделина Лазарова днес работи като социален асистент и гледа болното си дете. По тази програма е предвидено да се грижи за него 6 часа на ден, за което получава част от минималната работна заплата. Бащата е работник с ниски доходи, с които трябва да оглежда своето четиричленно семейство.

„Проблемът на Алекс беше открит, когато беше на 5 г. Когато беше във втори клас, започна да се проявява по-прогресивно. Оттогава тръгнахме по доктори. От една година лекарите в България казват, че няма шанс за лечение на сина ни. Казват ни да не си харчим парите излишно. Въпреки това търсим алтернативи. Доказана е болестта му от няколко места. Миналата година през месец август Алекс напълно спря да ходи и се нуждае от цялостно обгрижване. Научих за клиниката в Израел от майката на Александър, другото момче, което страда от същата болест. Тя ме насочи и ми помогна какво да правя. Решихме и ние да опитаме. След като направихме нови изследвания и ги изпратихме в клиника Ришон Ле Цион в Тел Авив, от Израел ни обясниха, че за детето ни има надежда и могат да му помогнат”, коментира Аделина Лазарова.

За първоначалното лечение на Алекс в Израел ( Тел Авив) са необходими 35 000 лв. До края на месец януари 2012 г. Алекс трябва да бъде в Израел за първия курс от лечението си. Според майката обаче за добри резултати ще бъдат нужни поне 5-6 курса на лечение.

Разкрити са дарителски банкови сметки в „Райфайзенбанк /България/ ЕАД:

IBAN BG47 RZBB 9155 1001 7314 18, RZBBBGSF – в лева

IBAN BG03 RZBB 9155 1001 7315 31, RZBBBGSF – в евро

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//