Байкушев: В сметката на ОФК "Пирин" има 0 лв., АДФИ провери Общината

Снимка: Infomreja.bg

Кирил Петков похвали Байкушев за спечеления вот

Приятно е човек да бъде сред съмишленици, но далеч по-приятно е, че ние успяхме в кампанията в Благоевград да привлечен вот от всички социални кръгове и всички представители на общността. Успяхме да спечелим доверието на гражданите, че Благоевград може да има нов модел на управление, с прозрачност и в който няма институционална лъжа. 

Това каза новоизбраният кмет на община Благоевград - Методи Байкушев, който откри партийната среща на ПП в Благоевград.

Байкушев уточни, както нарича именно „институционална лъжа“ – от името на Общината, от името на кмет да се изнасят неверни данни. Работата на кмета не е да провежда пиар на стероиди и демагогия, а да информира общността за реалните промени и проблеми.

На събитието присъстваха премиерът - акад. Николай Денков, министърът на финансите - Асен Василев, и съпредседателят на ПП - Кирил Петков.

По отношение на Байкушев и неговата работа в първите дни на кметския пост, Петков каза:

Когато видя, че имаме премиер като акад. Денков, министър на финансите, който се бори всички общини да са равнопоставени, когато имаме депутати, които са в НС само да подпомогнат промяната и реформите, за които бленуваме, когато имаме кмет на Благоевград, знаейки, че местната власт ще изчисти корупцията в общината, аз съм истински удовлетворен. Преди 4 години нямахме тези инструменти. Сега заедно доказахме, че съединението прави силата. Можем да докажем, че когато имаме модел на управление без корупция, когато единствената кауза е отключването на потенциала на България, ще имаме позитивно бъдеще.

Методи Байкушев коментира актуални за общината теми, свързани с финансовото ѝ състояние.

Очакваме доклад от АДФИ след проверка, извършена в Общината, каза Байкушев.

Ние ще сезираме органите за гигантската финансова дупка и чиито измерения всеки ден стават все по-сериозни. Утре ще внеса доклад в ОбС за реалните измерения, който е съгласуван от експертите във финансовата дирекция, каза Байкушев.

Той уточни, че ще сезира и прокуратурата, ако се наложи, за да се изясни къде са парите на Благоевград.

Относно ФК „Пирин“ и подадената оставка на управителя Атанас Дафинов, Байкушев каза:

„Пирин“ има огромни дългове, което е шокиращо! Наскоро имаше пресконференция от бившия кмет, който каза, че оставя клуба в цветущо състояние. Клубът има 0 лв. по сметките, а в понеделник преведохме 7 000 лв., за да може да се проведат планираните футболни срещи на ДЮШ, допълни Байкушев.

Следващото заседание на ОбС-Благоевград ще бъде в последния петък на ноември – 24, когато ще се внесе искане до ОбС за назначаване на временен изпълнителен директор на ФК „Пирин“, който да опита да извади клуба от състоянието му.

Ние в момента не можем да подпомогнем клуба като Община, каза Байкушев.

Има задължения и за осигуровки за над 270 000 лв., а новият директор, очаква Байкушев, да даде повече подробности за финансовата картина.

Аз като кмет нямам достъп за парите на дружеството, каза Байкушев.

Недоумявам как целият град знае, че клубът е затънал в дългове и някой излиза и казва, че го оставя без дългове! Казвам „край“ на това! Оттук натам Общината ще изнася само истинска информация за състоянието на администрацията, за дружествата, предприятията, клуба, завърши Байкушев.

ПОВЕЧЕ ВИЖТЕ ВЪВ ВИДЕОТО:

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//