Атанас Камбитов даде молитвена закуска за позитивна предизборна кампания

Снимка: А. Камбитов

Камбитов подчерта, че един град е успешен, когато са успешни хората му

Молитвена закуска за положителна предизборна кампания в община Благоевград организира днес независимият кандидат-кмет Атанас Камбитов.

Събитието, което е първо по рода си в региона, се проведе в заведение в парк "Бачиново". Поканата за него бе отправена към всички кандидати за кметове, водачи на листи за съветници, общественици и граждани, а целта е само една - да се води позитивна кампания и да се търси обединение за по-доброто бъдеще на Благоевград.

"Искам да кажем днес ясно: Не на агресията! Защото за някои това се превърна в успешен модел - да се говори с агресия, с конфронтация, да се отрича постигнатото, да се очернят личности. Дори и да се успее с такъв подход, то резултатът не е устойчив. Успяваш истински само тогава, когато хората са обединени. Затова призовавам тази предизборна кампания да е съревнование на идеи, да има конструктивни дебати. Ние, политиците, сме различни, но нека предадем посланията си на хората", заяви домакинът на молитвената закуска - Атанас Камбитов, който е бивш кмет на община Благоевград от 2011 до 2019 година, пред присъстващите.

Сред тях бе кандидат-кметът на НДСВ - Кирил Габеров, имаше кандидати за общински съветници, общественици, десетки граждани.

Камбитов подчерта, че един град е успешен, когато са успешни хората му, когато има мир, спокойствие и благоденствие. "Затова е тази молитва - за Благоевград и за неговите добри дни. Нека Бог да пази Благоевград. Това е началото на тази инициатива. Вярвам, че след няколко години това място ще е тясно за всички, за които Благоевград е над всичко", каза още кандидат-кметът Атанас Камбитов. Той апелира да не се води кална кампания, да няма език на омразата.  

Свещениците Андон Шавулев  и Петър Стефанов от благоевградския храм "Въведение Богородично" отслужиха молитва за положителна кампания на всички кандидати за кметове и за общински съветници в община Благоевград.

"Нека е благословена тази надпревара, а добрите послания на кандидатите да достигнат до хората. Благоевград има нужда от добър кмет. Бог да ги благослови, за да водят положителна кампания", споделиха двамата свещеници. 

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни Инфомрежа Избори!

 

КОМЕНТАРИ