Арестуваха телефонни измамници гастрольори, вилнели в Благоевград

снимки: ОД МВР - Благоевград

Служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОД МВР-Благоевград и „Криминална полиция” при Първо РУП задържаха двама мъже, извършвали телефонни измами в Благоевград.

В ареста на благоевградската полиция са отведени 43-годишният М.С. от Добрич и 34-годишният Г.Г. от Пловдив.

Двамата са спипани при опит да измамят пенсионер с голяма сума пари.

Само за последните два дни двама възрастни мъже и една жена от Благоевград са станали жертви на телефонни измами, като са предали на непознати за тях лица съответно 6 000 лв., 1 800 лв. и 3 000 лв., поискани им за лечение на техни роднини.

Отделно от това са регистрирани други седем сигнала за мошеници, опитали да въведат в заблуждене самотно живеещи възрастни хора. Благодарение на адекватната реакция и своевременното сигнализиране на тел.112 обаче те са останали безуспешни.

М.С. и Г.Г. са задържани със заповед до 24 часа. Установена е съпричастността им към трите телефонни измами, извършени на 16-и и 17-и февруари в Благоевград.

Униформените са намерили и инкриминираните парични суми. Срещу извършителите е образувано досъдебно производство.

Работата по документирането на престъпната им дейност продължава.

От ОД МВР - Благоевград напомнят, че за предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки, е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

 

снимки: ОД МВР - Благоевград

КОМЕНТАРИ

оптимист18:50 - 18.02.2015
И като са ги арестували какво?Ще ги пуснат пак. В тая скапана и корумпирана държава няма закони,които да защитават народа.Така,че тези скърньовци ще продължават да мамят наивните хора.
Гого17:57 - 18.02.2015
Защо,само(М.С.-43 годишен и Г.Г.-34 годишен).Знае се от къде са,знае се на колко години са,а не им се знаят целите имена.Ако искате да сте полезни на хората,да им помогните да се предпазят от тази измет го направете. Иначе се получава-"...един приятел чул в едно кафене,как сервитьорката чула ..."
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK