Академик подготвя атака на второ място в “А” група

снимка: infomreja.bg, архив

Три кръга преди края на първенството на А група по баскетбол вече е ясен шампиона. Това е оборът на “Берое” Стара Загора, който е недостижим на първото място с 15 победи в 15 мача. Интригата вече е за второто място, което освен престиж може и да даде право на участие в Националната баскетболна лига за сезон 2012 – 2013.

С най-големи шансове за това място са двата “Академика” от Благоевград и Пловдив и “Овергаз” Homline. В тази тройка отбори лек превес имат пловдивчани, които имат мач по – малко. Иначе до края на първенството остават три кръга, а с най – лесна програма е “Академик” Благоевград.

За момчетата на Петър Клечков предстоят домакинството на Балкан – 2, гостуване на “Видабаскет” Видин и в дербито на последния кръг приемат прекия конкурент “Академик” Пловдив. И трите тима имат по 24 точки, но крайното класиране със сигурност ще се опредяла от допълнителни показатели.

Междувременно баскетболистите на “Академик’ Благоевград тренират на пълни обороти за поредното си домакинство. То ще бъде на 11 март неделя от 17.00 срещу “Балкан” – 2 Ботевград. Петър Клечков ще разчита на Венцислав Петков, Алекс Симеонов, Красимир Георгиев и Васил Александров.

След изпуснатата победа срещу “Дунав” 2007 Русе в предния кръг благоевградчани ще търсят реванш срещу “Балкан” - 2. През есента “Академик” спечели убедително в Ботевград с 93:61 и това предполага отново лесен успех за момчетата на Петър Клечков.

Дори и да останат извън призовата тройка баскетболистите на ЮЗУ “Неофит Рилски” ще запишат най – доброто си класиране кратката си история. През миналия дебютен в А група сезон “Академик” приключи на последното 11 място с 2 победи и 18 загуби.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK