Академик пак се издъни

снимка: infomreja.bg, архив

Седма победа за този сезон взе отборът на Дунав 2007. Шампионът в мъжката А група от миналия шампионат надигра Академик Благоевград с 99:92 у дома. По този начин русенци се изравниха с Видабаскет на шестата позиция с актив от 7 успеха и 8 поражения.

Академик пък дели 3-4 място с Овергаз с по 9 победи и 6 загуби. Гостите започнаха силно и поведоха със 7:0. Те продължиха да имат аванс и в следващите минути, но Дунав изравни при 10:10. След това русенци излязоха напред, а дори и дръпнаха с 8 точки, като първата част завърши 24:18.

Втората четвърт почна с нови 7 поредни точки за гостите, които поведоха с 1. В тези минути те играеха по-добре и дори взеха аванс от 5 точки. Скоро след това обаче Дунав отново изравни, след което двата тима си размениха водачеството на няколко пъти.

С тройка на Венци Петков в края на първото полувреме то завърши при резултат 48:45 за гостите. Двата тима продължиха да играят равностойно почти до края на третата част. Тогава домакините направиха серия от 5 поредни точки и поведоха със 71:66. В последните десет минути те бяха по-добри и дори дръпнаха с 12 точки.

До края те запазиха преднината си и спечелиха мача. Силно за победителите игра Георги Минков, който завърши с 31 точки. Много добре се представи и Ивайло Касабов, който пък се отчете с 24 точки, 9 асистенции и 8 борби. За гостите Венцислав Петков приключи срещата с 26 точки, 7 асистенции и 6 борби, а Алекс Симеонов добави 25 точки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK