Камбитов - управител на фирма за осем дни, се жалва, че Томов имал фирма

Снимка: Infomreja.bg

Междукметски нападки и фейсбук дискусия

Двубой! Бивш кмет срещу наследника си!

След дълго затишие от страна на Атанас Камбитов, той стана отново активен в социалните мрежи. Последният му пост бе свързан с отсъствието му от официалната церемония по предаване на ключа на Общината на новия кмет. Тогава Камбитов написа, че не е бил поканен, а на следващия ден Томов коментира лаконично, че „щом предшественика му така е решил – така да бъде“.

Днес обаче бившият градоначалник на Благоевград „изплува“ отново в мрежата като публикува сигнал, който е подал срещу Томов с искане да бъдат прекратени правомощията му.

Според Камбитов Томов не е излязъл от търговките си дружества и не ги е заличил от Търговския регистър. Както стана известно настоящият кмет е бивш бизнесмен в сферата на строителството.

Според сигнала Камбитов е извършил справка в електронната система на АВ – Търговски регистър, където е установено, че Румен Томов понастоящем е вписан като едноличен търговец с фирма ЕТ „РУМЕН ТОМОВ – АЛМА-ЕМ“, с ЕИК 030423586, със седалище и адрес на управление: гр. Благоевград, ул. „Братя Дерменджиеви“ №9.

Именно поради тази причина и спрямо Закона за местното самоуправление и местна администрация, Камбитов поискал предсрочно прекратяване на правомощията на Томов като кмет на общината.

Според Камбитов и Томов е сключил сделка за продажба на фирмата си и я е прехвърлил в полза на сина си на 27.11.2019 година, но въпреки това не е заличен от Търговския регистър и към момента продължава да бъде вписан и като търговец.

И в поста четем още, че синът на Томов е регистриран като отделен ЕТ, с нов ЕИК, а кметът на община Благоевград не е поискал от Търговския регистър заличаването му като търговец в законоустановения срок до 04.12.2019 г.

След така посочените данни, Камбитов прави следния коментар:

*Много ми е интересно да чуя коментарите на всички, които плюеха срещу мен - дали и как същите ще защитят г-н Томов? Интересно ми е да разбера и позицията на същите членове на ОИК, които преди месеци гласуваха за отстраняването ми. Българският народ е мъдър и е казал: „С твоите камъни, по твоята глава“ и „Който гроб копае другиму …. „

*Без редакторска намеса

В отговор на жалбоподателя, Румен Томов обяви: В деня, в който обявих на пресконференция, че в Благоевград ще бъдат открити близо 1 000 работни места, започнаха атаки от г-н Камбитов! Предприел съм всички предвидени от Закона за местното самоуправление и местната администрация действия във връзка със заеманата от мен висша публична длъжност, в законоустановените срокове, както и декларация за имущество и интереси пред Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество - в едномесечен срок от встъпването ми в длъжност.

Потребителите на Фейсбук също не останаха равнодушни в полза на настоящия градоначалник. Хората припомниха, че неотдавна Камбитов бе замесен в скандал с „техническа грешка“, допусната върху документ, който го удостоверява като управител на фирма в рамките на седмица.

През април 2019 г. в ОИК – Благоевград, постъпи сигнал от бившата общинската съветничка Злата Ризова, че през 2017 г. Камбитов е управител на фирмата "Старт 2015" точно за осем дни.

"Чисто технически нямаше как в системата да се спре вписването. Аз съм го подписал и съм го заявил като техническа грешка. Чисто техническа грешка с името, името не трябва да е Атанас", обясни екскметът.

По рано днес Томов коментира атаките, отново в социалните мрежи, относно „запалването“ на коледните светлини и липсата на заря, които средства градоначалникът реши и оповести, че разпределя за лечението на болно дете. Именно това действие на Томов бе наречено от определени хора като популистко.

Тези атаки идват основно от две дами, които са бивши служителки на общината – високопоставени служителки, подчерта кметът.

 

Снимка: Атанас Камбитов, жалба

КОМЕНТАРИ

Joo10:27 - 11.12.2019
Пияния е забравил, че има фирми и прибира по 10 бона на месец от плазата.
Koko10:26 - 11.12.2019
Тръгнал да говори за откриване на работни места, осигурява се на 2 лв , а прибира хиляди!!!!!
i2d08:55 - 11.12.2019
наско, наскооо.... скри се някъде и не се излагай, крадлив ....
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK