Героите на "Коледа в Мрежата": Цветелина Митова - младата поетеса, учителка и усмивка

Снимка: Infomreja.bg

В навечерието на най-светлите празници ви запознаваме и припомняме за нашите „герои“ – жени и мъже, момичета и момчета. Хора с пълни души и широко отворени сърца. Всеки интервюиран трябваше да ни изпрати негова снимка, с която да покажем "къде е днес".

Всяко интервю с тях е носело някаква топлина и е давало повод за гордост – че ги познаваме, че разговаряме.

В първия ден от седмицата – на Бъдни вечер, представяме Цветелина Митова. С нея широко може да се говори за култура, литература – дори професионално, театър и всичко прекрасно. Тя носи усмивката на лицето си като бижу, защото е един от малкото млади хора, които доказват, че бъдеще има!

Когато разговаряхме с Цвети – отново по зимно време миналата година, тя беше на прага за дипломирането си като бакалавър филолог в ЮЗУ. Днес ни посреща като учител по български език и литература в родния си Сандански. Усмивката не спира да я носи, знанията ги е увеличила, дори вече следва магистратура отново в любимия Филологически факултет.

Цветелина е заета – мооого, но така са онези, послушните деца, които заслужават голям подарък. Защото Цвети не спира и да твори – то, както се казва, отвътре си идва.

Екипът на ИНФОМРЕЖА покани Цветелина да бъде част от рубриката „Коледа в Мрежата“. Идеята е да запознаем читателите с това слънчево момиче, защото преди година тя ни вдъхнови.

Цветелина ни написа едно прелестно стихотворение от душата си, поздравяваме всички наши читатели с него.

Когато Коледа в сърцата ни се случи,

щедростта блести сред нас,

радост ще получим,

любов и светлина.

 

Когато украсим света с човечност,

когато го обвием в добрина,

ще получим за подарък добросърдечност,

ще получим бъднина!

 

Коледа е - време чудновато!

Коледа е - нека се сплотим!

Защото няма по-прекрасно

от това - заедно на празник да се веселим!

КЪМ ИНТЕРВЮТО

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK