Значителна облачност днес

Снимка: Infomreja.bg

На отделни места в югозападните райони ще превали

Днес облачността ще е по-често значителна, но само на отделни места в югозападните райони ще превали. До около обяд в Горнотракийската низина и западните части на Дунавската равнина видимостта ще е намалена. Ще духа предимно умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 9° и 14°, в Източна България и северно от планините - до 17°.

Над планините ще преобладава облачно време, по върховете ще е мъгливо. На отделни места, главно в масивите от Западна България, ще има валежи от дъжд, над 2000 метра - от сняг. Ще духа силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 2°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но ще е без валежи. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 33 мин. и залязва в 16 ч. 56 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 23 мин. Луната в София залязва в 13 ч. и 30 мин. и изгрява в 0ч и 9 мин. на следващия ден Фаза: последна четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ