ВМРО отбеляза 116 години от Рилския конгрес

Снимки: ВМРО - Кюстендил

Венци и цветя бяха положени на паметната плоча, поставена в памет на Рилския конгрес

ВМРО отбеляза 116 години от Рилския конгрес, проведен през октомври 1905  г. в килията на Неофит Рилски в Рилския манастир, както и 30-годишнината от възобновяването на организацията в Дупница.

Гости на събитието бяха кандидатите на ВМРО за президент, доц. д-р Милен Михов и вицепрезидентът г-жа Мария Цветкова.

На събитието присъстваха още зам.-председателят на ВМРО и водач на листата за народни представители в Благоевград и Бургас - Ангел Джамбазки, водачът на листата в 23-МИР София Юлиан Ангелов, както и водачът за 10-МИР Кюстендил, Георги Петров с всички кандидати за народни представители от област Кюстендил.

Годишнината почетоха  членове и симпатизанти от Кюстендил и Дупница. Венци и цветя бяха положени на паметната плоча, поставена в памет на Рилския конгрес. По-късно кандидат - президентската двойка и всички гости запалиха свещи в Рилския манастир за всички борци за свободата на България.

Рилският конгрес, под председателството на Даме Груев, заседава през целия октомври на 1905г. На него се дава оценка на досегашната дейност на Организацията, на Илинденското въстание, а има и бурни дискусии относно бъдещето на ВМОРО. Стига се до открит конфликт между десницата и левичарите. Това дава начало на сериозни борби в Организацията.

НИЕ СМЕ ВМРО! ПАЗИМ ПАМЕТТА, НО ДЕЙСТВАМЕ В НАСТОЯЩЕТО!, заявиха всички присъстващи кандидати за депутати от 10 МИР – Кюстендил.

Листа на ВМРО за 10 МИР - Кюстендил:

1. Георги Петков Петров от гр. Кюстендил. Семеен. В редиците на ВМРО от 20 год. Завършил "право". Областен председател на ВМРО. Два мандата общински съветник.

2. Христо Страхилов Михалчев от гр. Дупница. Баща на едно дете. Педагог. Треньор и председател на най-успешния таекуондо клуб СК "Гладиатор" - гр.Дупница

3. Венцислав Петров Жилков от гр. Рила. Технически ръководител. Несемеен.

4. Бойко Мирчов Врански от гр. Кюстендил. Офицер от резерва. Семеен с две деца. Завършил ВНВУ и Академията на МВР. 

5. Кирил Райчов Христов от гр. Кюстендил. Висше юридическо образование. Офицер от резерва на МВР. Семеен.

6. Гергана Ангелова Георгиева от гр. Кюстендил. Висше образование - "Стопанско управление". Оперативен счетоводител. Семейна с две деца.

7. Любомир Христов Димитров от гр. Кюстендил. Висше образование "Стопанско управление". Общински съветник в общ. Невестино. Черешопроизводител.

8. Митко Иванов Джорджев  от гр. Дупница на 22 год. Студент в НСА "Васил Левски".Вицеевропейски, балкански и многократен републикански шампион по Таекуондо WT. Национален състезател. Неженен.

Влизаме в тази надпревара с ясни приоритети:

- силна армия и отбрана-продължаваме възраждането на Българската армия

- Енергийната сигурност  е част от националната. Спешно преразглеждане на "Зелената сделка", изграждане на АЕЦ "Белене" и гарантиране на големите енергийни проекти, които носят полза на България.

- Защита на традиционното семейство и на националните и християнски ценности. Нужна е Стратегия за преодоляването на демографската катастрофа

- Каузата "Македония" - нито крачка назад от правата на българите в Македония, Западните Балкани и навсякъде по света.

 „Браним България!“ е нашият лозунг за тези избори. Защото ние близо 130 години браним Родината ни. Това е нещо, което всеки един българин трябва да припознае, заяви водачът на листата за 10 МИР - Кюстендил, Георти Петров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax