Влакови платформи с военна техника преминават през Югозапада

Снимка: Infomreja.bg

Това не е първото транспортиране на техника през страната ни

В периода 19-24 март 2024 г. с влакови композиции ще бъде транспортирана военна техника от Гърция към Румъния. В същия период военна техника ще бъде транспортирана по железопътната инфраструктура на страната ни от Гърция за участие в съвместната българо-американска подготовка на Учебен полигон „Ново село“, съобщават от Министерството на отбраната.

По същия маршрут, но в обратна посока, военната техника ще се върне от Румъния и България към Гърция след приключване на съвместната подготовка с участието на американски военни формирования в двете държави.

Транспортирането на военна техника от Гърция към Румъния и България и обратно е част от регионалното логистично осигуряване на ротацията на военни формирования, които участват в операцията „Atlantic Resolve“ на американските въоръжени сили.

„Atlantic Resolve“ се провежда от 2014 г. в европейски страни-членки на НАТО и включва съвместни подготовки на военни формирования от съюзнически армии за повишаване на оперативната им съвместимост. Операцията на Въоръжените сили на САЩ е принос към мерките за усилване на способностите на Алианса за възпиране и отбрана.

         

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//