ВиК в ликвидация съди десетки кюстендилци за вече платени сметки за вода

снимки: infomreja.bg

ВиК в ликвидация е осъдила десетки хора от Кюстендилски регион за вече платени сметки за вода. Проблемът идва от факта, че голяма част от населението не е запазило бележките си за платена вода. Има случаи на потърпевши, които са били заплашени съдия изпълнител да ги остави без домове и покъщнина. Това стана ясно по време на среща при областния управител Владислав Стойков с кметове на общини от региона.

 Кметът на Кюстендил Петър Паунов показа и архив на 57 заведени дела от граждани, за които са съдействали юристите. По 17 са получени положителни становища, а по останалите са изпуснати сроковете. Градоначалникът показа и парадоксална жалба, с множество грешки до министър-председателя. В документа Йордан Лазаров се оплаква от кметовете в Кюстендилска област, от областния управител и ПП “ГЕРБ”, че се пречи на работата му и това щяло да се отрази негативно на предизборната кампания.

На срещата при областния управител Владислав Стойков кметовете от региона поискаха ликвидаторът на ВиК да заведе дела и срещу тях, каквото вече е образувано срещу губернаторът.

“Дружеството в ликвидация начислява суми за периода от 2002 до 2008 г., показвайки някакви карнетки без какъвто и да било подпис или печат. Като възрастното население не си пази бележките те ги съдят за вече платени суми и то не по един път”, разказа и кметът на Бобошево Крум Маринов.

Трима потърпевши граждани разказаха, че са осъдени за неплатени сметки за вода в периода от 2002 до 2010 година, при положение че вече веднъж са погасили задълженията си. Мария Стойчева каза, че е осъдена за ползване на вода в периода  от 2002 до 2008 г. Жената обаче не е живяла във въпросната къща и въпреки това е имала начислени 1100 лв. Положението е идентично и с Антоанета Спасова и Христо Терзийски.

“Получихме съобщения за действията на съдебен изпълнител, че ще ни вземе имуществото и това рефлектира на нашето психологично състояние. Аз вече със минала и през ТЕЛК, толкова много изстрадахме”, уточни Антоанета Спасова.

Кметовете на общини в Кюстендилска област ще настояват след формиране на правителството да се направят стъпки за възможно по-бързото ликвидиране на водното дружество.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//