Валежите спират, облачността се разкъсва

Снимка: Infomreja.bg

Студено, максимални температури между минус 3 и 2 градуса

Днес още в сутрешните часове валежите и в крайните югоизточни райони ще спрат. Облачността ще се разкъса, но над Дунавската равнина, високите полета на Западна България и крайните югоизточни райони ще се задържи значителна; на отделни места ще прехвърча сняг. В източната половина от страната вятърът ще отслабне и ще е умерен, а в западната - слаб, от север-североизток. Ще е студено с максимални температури между минус 3° и 2°, в София около минус 2°.

Над планините облачността ще се задържи значителна, но без съществени валежи. Ще духа силен, по билата и бурен североизточен вятър. Ще е студено с максимална температура на височина 1200 метра около минус 4°, на 2000 метра - около минус 7°.

По Черноморието силният вятър от север-североизток постепенно ще отслабва, но ще се задържи умерен до силен. Облачността от север ще се разкъса, но над южното крайбрежие ще се задържи значителна. Ще е студено с максимални температури между минус 1° и 2°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 56 мин. и залязва в 17 ч. и 13 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 17 мин. Луната в София залязва в 3 ч. и 00 мин. и изгрява в 13 ч. и 12 мин. Фаза: три дни след първа четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK