В Сандански се проведоха първите информационни турове

снимки: Община Сандански

От 27 до 30 октомври в Сандански се проведе първият информационен туристически тур с журналисти и туроператори от страната. Информационният тур се изпълнява по проект „Развитие за устойчив туризъм” по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.”

Общо 30 журналисти и туроператори взеха участие в първия информационен туристически тур в изпълнение на проекта. Целта бе да се представи новата туристическа дестинация Сандански, Петрич и Струмяни и новосъздадените туристически пакети, включващи туристически обекти от трите общини.

Освен посещение на туристически обекти, експедиентите посетиха и едни от най-известните винарски изби в региона, като имаха възможност за дегустации на различни вина типични за района по поречието на река Струма.

В един от дните бе проведена работна среща между експедиентите и туристическия бизнес на територията на трите общини, като бе представен проекта, резултатите към момента от него. Подробно се представиха и 8-те туристически пакета.

Проведе се и дискусия между участниците като с обсъди създаването на тази туристическа дестинация, популяризирането й, включването на тези туристически обекти в офертите на туроператорите.

По време на информационния туристически тур имаше обявен конкурс за „Най-красив ръчно изработен сувенир в регион: Сандански, Петрич и Струмяни”, като участниците спечелили са :

На първо място – „Читалище Будител” – Струмяни;

На второ място – Г-н Руйчев  - Сандански;

На трето място – Г-жа Диана Петкова - Струмяни

В изпълнението на тази дейност предстои извършването на още един информационен туристически тур с експедиенти, които е планиран да се проведе през пролетта на 2014 година. Също така ще се организират 4 туристически форума с представител на водещи туроператори от държавите в които туристическата дестинация Сандански, Петрич и Струмяни ще участва с работно място в туристическите изложения и панаири където Министерството на икономиката и енергетиката има участие.

 

снимки: Община Сандански
снимки: Община Сандански
снимки: Община Сандански

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//