В Белица започва дарителска кампания в помощ на семейството със съборената от камион къща

Снимка: Община Белица

Дарения се приемат от 9 до 17 часа в читалището

Вчера около 14,40 ч. камион с дърва събори част от къщата на Величка Чонкова от град Белица. Тежката машина е превозвала дърва, когато ремаркето се откъсва и се спира в жилищната постройка. По това време в нея не е имало хора.

По този повод многобройни жители на общината се обадиха за организиране на дарителска кампания, за събиране на парични средства за подпомагане и бързо възстановяване на нанесените щети, като с това дело се заеме отново читалището.

Административното ръководство на Народно читалище „Георги Тодоров 1885“ се обръща с призив към живеещите на територията на общината да се включат в кампанията.

„Това, което зависи от нас, е отново да проявим своята съпричастност за даряване на парични средства за оказване на финансова помощ за незабавно възстановяване на нанесените щети“, призовават от читалището.

Даренията се приемат в читалището от днес 29.12.2021 г. от 9.00 ч. до 17.00 ч.

„Днес предстои обследване на сградата и общината също ще окаже финансова помощ за възстановяване на щетите“, каза кметът на община Белица Радослав Ревански, който прекъсна отпуската си и е на терен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK