Ученици от Баничан посрещнаха пролетта в обсерваторията над селото

Снимка: Infomreja.bg

Те наблюдаваха щъркели, пяха, рецитираха

Възпитаници на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в село Баничан посрещнаха пролетта, наблюдавайки със зрителна тръба и бинокли щъркелите, пристигнали вече в тяхното село. Естествено, мястото, от което те съзерцаваха черно – белите си пернати любимци, беше обсерваторията над селото.

С радостни възгласи децата наобиколиха любителя орнитолог Димитър Попов и веднага започнаха да му задават въпроси за пътя на прелетните птици, за щъркеловите семейства и т.н., и т. н, на които той с готовност отговаряше. От своя страна, децата също се бяха подготвили добре за днешната среща на върха. Песните и стиховете, които те изпълниха за пролетта, за щъркелите и кукувиците, се харесаха на всички и малките певци и рецитатори бяха заслужено наградени от секретаря на читалище „Изгрев – 1930“ Румяна Джибова. Персонални награди получиха ученичките от училището Николая Мудева и Емел Пилева за успешното си участие в конкурс за рисунки, обявен от читалището по проект от „Еразъм +“.

„За настъпването на пролетта говорят и красиво изработените от учениците табла. На празника посветихме също състезание по волейбол между класовете. Предвидили сме пролетно почистване на тревните площи в училищния двор, след което съвместно с родителите ще продължим грижите за него със засаждане на цветя“, казва директорът на училището Светла Товирова.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK