Ученическа акция „уреди“ с акт собственик на тойота, паркирана пред съда в Гоце Делчев

снимки: infomreja.bg

На неправилно паркиран пред Районен съд - Гоце Делчев автомобил "Тойота Тундра" с поставени скоби се натъкнаха осмокласници от Първо ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" по време на организирана от тях акция срещу паркирани в закононарушение превозни средства в района на школото им.

Възмутени от хаоса при паркирането на коли около учебното заведение, учениците подеха кампания, като връзваха разноцветни балони на автомобилите нарушители.

"Бяхме провокирани от многото коли, паркирани върху пешеходни пътеки, по тротоари и в участъци, забранени със знак", обясниха децата.

За един от фрапиращите случаи - автомобил "Тойота Тундра", паркиран наполовина на плочника точно пред сградата на Районния съд в Гоце Делчев, учениците подали сигнал до полицията. 

След издирвателни мероприятия униформените установили, че собственикът на тойотата е от Симитли.

Източници на ИНФОМРЕЖА от полицията обаче съобщиха, че автомобилът, който управлявал местният хлебен бос Крум Геров,  бил паркиран пред съда като наказателна акция срещу полицейските служители заради съставен акт на брат му.

Актът за неправилно паркиране на тойотата е изпратен на адреса на собственика й в Симитли. Автомобилът престоял пред сградата на съда около три дни, но късно снощи след свалянето на скобите бил преместен. 

По време на акцията си осмокласниците от Първо ОУ завързаха десетки балони на неправилно паркирани автомобили покрай школото им, като знак на предупреждение към недобросъвестните водачи.

Учениците оцениха акцията си като изключително успешна, тъй като не им достигнали балоните за всички автомобили в нарушение.

В близките дни примера им ще последват и ученици от други училища в Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

тит08:53 - 09.05.2012
Ами прави си човека. Не знаеш ли че в ГД има недосегаеми - на тях полицията нищо не може да има направи, не ги закача.Чадър му викат на това. Та затуй човека протестира, явно и нагло. А да видим какво ще ми направите. Можеш да си представиш комплексите за малоценност, които получава обикновения полицай, когато гледа тая нагла мутра как му се подиграва и нищо не може да направи. Абе, къде живеем бе, това е държава бе. Няма закони и това е. Или пък дори и да има закони, за някои те не важат. Абсурдистан!
да09:36 - 08.05.2012
Учениците сигнализирали полицията за тази тойота??? А полицията всъщност е на около 200 метра?!?!?!? И как пък този им правел наказателна акция?!?!?!?
д08:42 - 08.05.2012
Хубава акция на учениците БРАВО. НО - едно голямо НО.Скапаните управници в последните години дават разрешителни за сторежи на сгради булквално една до една без да предвиждат никакви паркоместа.Сега се сети някой( до сега спал и мълчал говнар общинар), че новообитателите няма как да паркират азвтомобилите - е добре нека не се паркира по тротоарите, ама къде да се паркира.Навсякъде е или синя зона или забранено- как да стане - вси4ко това е плод на скапаните управници ( чиновници одобрявали безумни планове за застрояване) и сега пак народа го отнася............
Неврокоп08:19 - 08.05.2012
Добре се вижда на снимката,че това НЕ Е Благоевградския съд !

FACEBOOK

//