Цветанов в Гоце Делчев: Кабинетът "Борисов" не делеше бизнеса на "наши" и "ваши"

Гоцеделчевският бизнесмен Крум Геров посрещна във модерната си фабрика Цветан Цветанов и кандидатите за депутати от Пиринско, снимки: infomreja.bg

Kоалиция на ГЕРБ с БСП и ДПС е невъзможна. Това заяви твърдо и категорично и за пореден път в петък заместник-председателят на ГЕРБ и водач на листата на партията в област Благоевград - Цветан Цветанов, на среща с бизнеса в Гоце Делчев.

Да види къде се пече хлябът на неврокопчани и жителите на региона, областта и голяма част от страната поиска преди срещата си с представители на бизнеса председателят на Националния предизборен щаб.

Заедно с групата кандидат депутати от общините Гоце Делчев – Георги Анднов, Гърмен – Асим Адемов, Сатовча – Пламен Поюков, и областният лидер и кандидат за депутат Даниела Савеклиева, Цветанов посети най-модерната фабрика за производство на хляб, която е собственост на местния бизнесмен Крум Геров.

Производството и самата поддръжка на машините и поточните линии във фабриката са напълно автоматизирани и затова макар и голяма и с голямо производство, тук работят между 20-30 човека, обясни  Крум Геров.

Цветанов остана възхитен от отлично организирания работен процес във фабрика му, която е на европейско ниво, а работниците се похвалиха, че са особено доволни от коректното отношение на работодателя им, доброто заплащане и бонусите, които получават като хляб и купони за храна като добавка към заплатите си.

„За година и четири месеца управление кабинетът "Орешарски" върна рязко назад държавата, едва сега служебното правителство успя да подпише споразумението с ЕС, беше пропиляно ценно време за България и бизнеса и затова не очаквайте по-рано от есента на следващата 2015 г. възможности да кандидатствате с проекти за европейско финансиране", предупреди Цветан Цветанов на срещата с бизнеса от Гоцеделчевския регион.

В залата присъстваха собственици на малки и средни предприятия, собственици на хотели и ресторанти, както и собственици на големи предимно строителни фирми. "Ненапразно експертите твърдят, че политическата нестабилност влияе на бизнеса по-зле, отколкото кризата", допълни водачът на пиринската листа на ГЕРБ.

Той бе категоричен, че България се нуждае от политическа стабилност, защото последиците от управлението на БСП и ДПС са изключително тежки.

"Единствено партия ГЕРБ е готова с икономическата си програма, затова й е нужно мнозинство в следващия парламент, без да се налага да преговаря с коалиционни партньори. Кабинетът" Борисов" не делеше общините на „наши” и „ваши”", припомни Цветанов и даде пример с община Гоце Делчев, където кметът е от БСП и са усвоени десетки милиони левове.

"За ГЕРБ беше важно и продължава да е важно да работи конструктивно с местната власт, независимо от партийната принадлежност на кметовете на общините и затова гарантирам, че както в предишния ни мандат, така и сега, ако бъдем избрани, всички общини, които кандидатстват и имат готови проекти, ще получат средства", подчерта водачът на листата в 1 МИР - Благоевград.

Дали при повторение на февруарските протести ГЕРБ отново ще се откаже от управлението, дали ще имат куража да се справят с корупцията, ще има ли ясни правила при възлагането на обществените поръчки или както сега ще ги печелят все едни и същи фирми, бяха част от въпросите, които зададоха представителите на биснеса на срещата в хотел "Валентино".

Цветанов припомни, че докато е бил вътрешен министър, е стартирал проектът БОРКОР, който обаче управляващата тройна коалиция в лицето на БСП, ДПС и „Атака“ е стопирала.

„При управлението на ГЕРБ бе създаден електронен модул, който да избегне субективния фактор и дискриминационните критерии за фирмите именно, за да няма непрозрачност при подбора на фирмите, когато кандидатстват по Закона за обществените поръчки“, посочи Цветан Цветанов.

Според него в тази посока е важно да се въведе и електронното управление, което е приоритетно в управленската програма на ГЕРБ.

Хората изразиха загриженост и около тревожната ситуация с КТБ, като заявиха, че не е справедливо и не трябва да се допуска българските граждани да плащат сметките на крадците заради липсващите огромни суми от банката.

Честните и почтени представители на българския бизнес този път безусловно да подкрепят програмата за управление на ГЕРБ с бюлетина № 9 на 5-и октомври, за да може държавата да тръгне най-после в правилната посока, призова Цветан Цветанов.

 

Гоцеделчевският бизнесмен Крум Геров посрещна във модерната си фабрика Цветан Цветанов и кандидатите за депутати от Пиринско, снимки: infomreja.bg
Гоцеделчевският бизнесмен Крум Геров посрещна във модерната си фабрика Цветан Цветанов и кандидатите за депутати от Пиринско, снимки: infomreja.bg
Гоцеделчевският бизнесмен Крум Геров посрещна във модерната си фабрика Цветан Цветанов и кандидатите за депутати от Пиринско, снимки: infomreja.bg
Гоцеделчевският бизнесмен Крум Геров посрещна във модерната си фабрика Цветан Цветанов и кандидатите за депутати от Пиринско, снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

www17:54 - 15.09.2014
ЛЪЖЛЬО,ЗАЩО ИЗЛЪГА ПРИ КЕВОРКЯН....И ТОИ МИ БИЛ КАНДИДАТ .....УУУУУУУУУ МРЪСНИК,ЛЪЖЕЦ,КРАДЕЦ.
gerberi15:11 - 15.09.2014
kakva ikonomiceska programa be ceco vij si samo listata edin futbolist edin uvolnen gorski edin uvolnen disciplinarno za krajbi direktor asim adem ta tezi li shte ti pravqat ikonomiceskata programa i shte kovat zakoni gola voda si cecooo
да ни ядете14:59 - 15.09.2014
тук милион за герб там за герб, вчера за герб ами днес - изядохте всичко- яжте асфалта и дано ви стигне за 100години, да ви нема аман от вас. Ако има читави, дето не се продават за малко, изберете ги пак -ето го тъпото на първа линия-да оня със слушалките! за какво ги слагат недорасли малоумни - защото им е малко и ще си траят - мазни и омазани! Депутатът трябва да може!, да е направил 45 години, да е работил, да е аналитичен ум, да е с огромни знания.. а тия...без епитети все са тия
123m14:02 - 15.09.2014
tozi mistir senko kradeca asim adem trqabva da pita maga holifild kak da teleportira negovite svatbari ot turciqa zashtoto barekov shte zatvori granicite i shte ostane samo s negovite 32 glasa tova laino e takiv licemer edin svesten covek kato go uvolnqat za krajba go e sram da se pokaje pred horata a toz s cqaloto si debeloocie otiva pri rabotnicite na rolman na nqakoi ot koito e kral ot decata im sramota gerb vlezte v cas i go izritaite ot listata crez prefercionalno glasuvane i 15 v listata e po casten ot tozi

FACEBOOK