В Благоевград откриха изложба на карикатури „България и Европа“

снимки: ГЕРБ - Благоевград

В Благоевград откриха изложба на карикатури „България и Европа” под егидата на евродепутата Мария Неделчева, която лично уважи събитието. На експозицията, посветена на Деня на Европа - 9 май, дойдоха още народният представител Йордан Андонов, кметът на Благоевград Атанас Камбитов и председателят на Общинския съвет Даниела Савеклиева.

Рецитал за създаването на Европейския съюз преведе присъстващите ученици през историята на създаването на съюза, който съществува повече от 60 години.

В приветствието си евродепутатът Мария Неделчева подчерта, че обединението и солидарността ще ни помогнат да преминем през изпитанията на икономическата и финансова криза. „Нека не се поддаваме на националистически рефлекси и всички заедно помислим за това как можем да излезем от нея, защото това означава работа, респект, бъдеще за младите хора, по-добро всекидневие за всички нас”, обърна се българският евродепутат към присъстващите.

Специално към младите хора тя отправи апел да бъдат по-уверени и горди, защото са знаещи и можещи, равнопоставени на своите връстници от другите държави-членки и те са призвани да продължат да защитават достойното място на България в Европа.

От своя страна народният представител Йордан Андонов отбеляза, че членовете на Народното събрание на Република България имат задача да градят държава на гражданите, утвърждавайки европейските ценности на Обединена Европа.

„Критикувайте ни, съветвайте ни, защото вие имате необикновената способност да напипвате вярната посока. Вярвам, че сред вас са бъдещите лидери в обществото, политиката, бизнеса, спорта, следващите министри, може би и президенти, които ще гарантират европейското бъдеще на държавата си и нейното достойно място в голямото европейско семейство”, обърна се Андонов към младите хора.

В обръщението си кмета Атанас Камбитов подчерта, че Европа е обединение, в което единственото съревнование е на полето на знанията, интелекта, културата, равните възможности. „Имайте самочувствието на европейци, защото го заслужавате. Поставяйте си цели, преследвайте ги с хъс, постоянство и смелост. Само така крайната спирка ще се нарича успех”, насърчи присъстващите градоначалникът.

Даниела Савеклиева, председател на Общинския съвет, изтъкна, че всички участват в писането на историята на Европа и пожела на благоевградчани да преследват с ентусиазъм мечтите си, реализирайки ги със сили и късмет.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//