Тръмп обяви, че може да спре войната в Украйна

Снимка: ЕПА

Ще възстановим мира чрез сила, обяви той

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп обяви, че ако бъде преизбран на изборите през ноември, ще спре войната в Украйна още преди да встъпи в длъжност през януари догодина.

"Ужасната война между Русия и Украйна ще бъде уредена преди да встъпя в длъжност. Познавам Путин. Разбирам се с него. Познавам Зеленски. Разбирам се с него. Ще възстановим мира чрез сила. Те разбират това.", заяви Тръмп, чието изявление беше предавано на живо в Youtube.

Пред множество свои привърженици в Манчестър, в Ню Хемпшир, три преди първичните избори на републиканците в този щат, Тръмп обяви още, че е единственият кандидат, който може да предотврати Трета световна война:

"Никога не сме били по-близко до това. Само прегледайте новините напоследък. И ще изградим "Железен купол" над нашата страна - образцов противоракетен щит, направен в Съединените щати. Сега го правим за други страни, а не за себе си!".

Президентът на Украйна Володимир Зеленски определи по-ранните изказвания на Тръмп, че ще спре войната за 24 часа като "много опасни", тъй като не е ясно как бившият американски лидер вижда следвоенния ред.

Пред британския Channel Four украинският лидер призна, че е обезпокоен от възможността Тръмп да вземе едностранни решения, които да не са в интерес на украинския народ. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK