Тръгна делото срещу експолицая Каламски

Евтим Каламски, снимки: infomreja.bg

В Окръжния съд в Благоевград дадоха ход на делото срещу експолицая Евтим Каламски, обвинен в умишлено убийство на 30-годишен мъж от петричкото село Михнево.

Съдебният процес  тръгва две години и половина след инцидента, станал в късните часове на 4 декември 2010 година в дискотека „Фантазия“ в Михнево, собственост на съпругата на Каламски – Любка.  

Тогава след възникнал пиянски скандал 30-годишният Димитър Груев бе пребит до смърт пред местното заведение.

Според държавното обвинение Каламски е умъртвил жертвата по особено жесток начин, нанасяйки й повече от 10-12 удара. Груев пък бил употребил солидно количество алкохол и не бил в състояние да се защити. След побоя извършителят се преоблякъл и продължил да празнува в заведението.

Днес пред съдебния състав започнаха разпитите на 19 свидетели на престъплението. В залата дойдоха и родителите на убития Димитър – Елена и Иван Груеви, както и вдовицата Петрана /на снимките/.  

„Обвинението е скалъпено. Замесени са хора от високите етажи, но имена ще кажа на по-късен етап“, заяви експолицаят Евтим Каламски. Според твърденията му във фаталната вечер Димитър се сбил с други младежи от селото, а когато той излязъл навън, видял, че на главата му има голяма рана, от която текла кръв.

„Въпреки че беше много пиян, той ходеше сам и се държеше адекватно. Тръгна към личния си автомобил с намерение да шофира и тогава се намесих. Опитах се да му попреча, за да не направи някоя беля и посегнах да взема ключовете му. Тогава той ме блъсна и започна да пищи“, обясни версията си Каламски, когото защитават адвокатите Тома Гунчев и Владимир Манолов.

След това той се прибрал в заведението. Часове по-късно бил привикан в полицията и разбрал, че е обвинен.

 „И това ми било висшист и полицай. Защо просто не си признае, че е извършил убийството“, заяви пред журналисти почерненият баща. Според Иван Груев жалбите за насилие срещу Каламски са десетки в селото. „Преди време полицаят преби с маркуч брата на снаха ми, а друг младеж хвърли през терасата на заведението си“, допълни той.

Бившият полицай е награждаван три пъти и пет пъти е наказван за нарушаване на трудовата дисциплина.

Миналата година съдът в Благоевград върна делото на прокуратурата заради пропуски в обвинителния акт.

Делото продължава и в момента с разпит на свидетели.

 

Евтим Каламски, снимки: infomreja.bg
Евтим Каламски, снимки: infomreja.bg
Евтим Каламски, снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//