Триград получава над 5 млн. лв. да си възстанови пътя

Снимка: БГНЕС

Ще бъдат подпомогнати също Тешово, Кестен, Борино, Златоград, Мадан, Чепеларе , Рудозем, Банско и Петрич

Триград, Тешово и Кестен ще бъдат подпомогнати със средства от резерва на Министерство на финансите в размер на 5 057 888 лв. да се покрият крайните необходимости в населените места заради свлачищата. Средствата се взимат на база решение на Междуведомствената комисия, която разглежда искания на общинските съвети за съдействие от МС след настъпили бедствия. Решението обяви министър Бойко Рашков на брифинг в МВР, където заседава комисията.

Решението било взето с единодушие. Целта е колкото се може по-бързо да се предприемат мерки и да се възстанови комуникацията за това общините да не бъдат откъснати от света.

След приемането на бюджета, сумата, с която се очаква да разполага междуведомствената комисия, е в размер на около 80-90 милиона лева. Тогава щели да се разглеждат и други предложения на общини за възстановяване на ерозии и други в зависимост от климатичните условия.

Борино, Златоград, Мадан, Чепеларе , Рудозем, Банско и Петрич също ще бъдат подпомогнати. Там в края на миналата година вследствие на валежите също се получили свлачища и срутища.

В комисията са привлечени двама научни работници, които ще осъществяват контрол върху възстановителните работи и строителството. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK