Три победи за българките на ЕП по шахмат

Снимка: European Open

Състезанието се провежда на остров Родос

Три победи, реми и две поражения бяха резултатите на българските състезателки в четвъртия ден на европейското индивидуално първенство по шахмат за жени, което се провежда на остров Родос, съобщава БНР. 

Отлично се представи Белослава Кръстева, която се върна на пътя на победите. След като претърпя поражение от безгрешната до момента лидерка в класирането Улвия Фаталиева от Азербайджан, вчера с белите фигури победи Тран Транг Хоанг от Унгария. С успеха Кръстева има вече 3 точки и се нарежда на 18-о място. С по 3 точки са състезателките от 14-а до 37-а позиция, като са подредени по допълнителни показатели.

Надя Тончева претърпя втора поредна загуба, като снощи отстъпи на полякинята Александра Малцевская. Капитанът на българския тим Антоанета Стефанова също отстъпи с белите фигури на Сузана Габоян (Армения). 

С черните игра Виктория Радева и завърши реми с Алесия-Михаела Чолаку от Румъния. Също с черните фигури успех постигна тийнейджърката Петя Караиванова, която се наложи над Хаяле Исгендерова от Турция. Третата победа за българския тим постигна Гергана Пейчева, която също с белите фигури се наложи над Ангелика Вълкова от Украйна, а за нея това е първи успех. Пейчева има 1,5 точки до момента и се нарежда на 144-о място.

Надя Тончева е на 75-о място с 2 точки, колкото има и Виктория Радева на 84-ата позиция и Петя Караиванова на 106-ото. Антоанета Стефанова е на 126-о място с точка и половина. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//