Трети заподозрян за убийството на бивш полицай в София

Снимка: Infomreja.bg

Това съобщиха на съвместен брифинг на СГП и СДВР

Издирва се трети заподозрян за убийството на бивш полицай, извършено на 25 март в столичния квартал "Лозенец". Това каза комисар Петър Петров на брифинг на СГП и СДВР. 

Двама души бяха задържани след мащабна спецакция на МВР в сряда: основният заподозрян и сочен за физически убиец на Любомир Иванов, както и евентуално негов помагач, съобщава Нова тв. 

“Става дума за престъпна дейност, при която има неуредени финансови отношения. Работим по тази версия по–дълбоко. Тепърва ще изясняваме дали жертвата е дължал пари, или е откраднал пари. Опитваме се да установим как е вървял този поток на пари. Възможно е да са имали общ бизнес. Предполагаме, че конфликтът между жертвата и заподозрените е започнал преди няколко месеца”, каза комисар Петров. 

По думите му се издирва още едно лице, но не е ясно каква е била неговата роля при престъплението. Към момента повдигнати обвинения има само един от заподозрените. Той е задържан за 72 часа.

“След като наблюдаващият прокурор се запозна със събраните до този момент доказателства, прецени, че са налице достатъчно само за едно от лицата, затова повдигна обвинение само на него. То е по чл.116 за предумишлено убийство. На практика това лице е физическият извършител на престъплението”, обясни прокурор Иво Илиев. 

Според Илиев убийството е планирано предварително. “Извършителят се е упражнявал да стреля с подобно оръжие дни по-рано. Проучил е подробно маршрута на жертвата”, поясни прокурор Илиев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//