Стартира регионално състезание по боча за хора с увреждания в Кюстендил

Снимки: Партньори - Кюстендил

Отбори от Ловеч, Благоевград, Сандански и Кюстендил ще се включат в спортната надпревара

След многобройните прекъсвания на дейността, поради налаганите от Ковид ограничения, Сдружение „Партньори – Кюстендил“ продължава работата по  проект „Осмоза - овладяване на силата на спортния маркетинг като иновативен подход за увеличаване на социалното включване и равните възможности за хората с увреждания” по програмата на ЕС „Еразъм+“ Спорт“ за подпомагане на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа.

На 12 май 2022 /четвъртък/ предстои провеждането на мащабно публично събитие, което включва регионално състезание по боча за хора с увреждания и информационен семинар. Домакин на събитието, организирано от Сдружение „Партньори – Кюстендил“ е Община Кюстендил.

Отбори от Ловеч, Благоевград, Сандански и Кюстендил ще се включат в спортната надпревара, която започва в 10 часа на площад "Велбъжд". След награждаването на победителите предстоят приятелски мачове, в които състезателите ще имат невероятната възможност да играят с отбори на наши съмишленици, с цел популяризиране и утвърждаване на тази дисциплина.

Участие вече потвърдиха от Областна администрация Кюстендил, Общински съвет Кюстендил и ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Състезанието ще се проведе с активаната и безценна подкрепа на доброволци от ЮЗУ „Неофит Рилски“ и Център за работа с доброволци към Сдружение „Партньори – Кюстендил“. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn