Социолог: Позицията на ИТН е недостойна

Снимка: БГНЕС

"ПП още не могат да разберат, че са загубили властта"

"Тези 121 депутати няма да направят много лека и приятна работата на кабинет начело с Асен Василев. Всичко ще бъде толкова на косъм, на ръба, че реализирането на всички заложени политики, част от които са много адекватни, няма да бъде увенчано с успеха, който ПП очакват. Няма как да управляваш България със 121 души."

Това коментира пред БНР социологът Евелина Славкова от Изследователски център "Тренд".

"Опозицията смята, че се отива на предсрочни избори, че ПП няма да могат да реализират този мандат. Опозицията се намира в двуполюсно положение – хем искат да отидат на предсрочни избори, от друга страна си казват – как ще управляваме в толкова трудни времена, каквито предстоят зимата и есента. Те са в разкрачено положение, в което не са сигурни коя от двете позиции ще бъде по-добре за тях", изтъкна Славкова в предаването "Преди всички".

"Когато си реализирал първи успешен вот на недоверие в демократичната история на България, отдръпване назад и подкрепа за друг кабинет на ПП би било истинско самоубийство", смята Евелина Славкова, според която това не може да се обясни на електората.

"Ще бъде по-скоро битка до кръв", прогнозира социологът.

"Позицията на ИТН е много недостойна. След като си направил купища поразии – в очите на някои добри, в очите на други – лоши, отново да кажеш – искаме да седнем, пак с вас да управляваме, е несериозно, показва липсата на политически опит", отбеляза още в анализа си Славкова.

"ПП все още не могат да разберат, че загубиха властта", подчерта тя. Според нея те са влезли в спирала, която е част от пейзажа в българския политически живот – персонифицирането, а не толкова действията на цяла политическа формация, което е много вредно. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK