Социалистите в Благоевград искат кандидат-президент от широка коалиция

Николай Бошкилов, снимка: Infomreja.bg

Благоевградските социалисти искат кандидат-президент от широка коалиция. Това сочат резултатите от проведеното сред членовете на БСП-Благоевград вътрешнопартийно допитване за явяването на левицата на предстоящите наесен избори за държавен глава. 

Днес протоколът от своеобразния референдум ще бъде изпратен в централата, откъдето до края на седмицата ще обявят официално резултатите за цялата страна. 

80 % от партийните членове в областния град са се включили в допитването. 70 на сто от тях са изразили предпочитанията си за кандидат-президент, подкрепен от широка коалиция.

"Най-желаните коалиционни партньори, посочени от анкетираните членове, са АБВ на Георги Първанов, "Движение 21" на Татяна Дончева, НФСБ на Валери Симеонов и ВМРО-БНД на Красимир Каракачанов", съобщи за ИНФОМРЕЖА лидерът на общинската партийна организация Николай Бошкилов. 

25 % искат БСП да се яви самостоятелно. Само 10 социалисти с право на глас пък са се обявили за външен кандидат, издигнат от Инициативен комитет. 

Вътрешнопартийното допитване приключи вчера. Благоевградските социалисти гласуваха на четири места. Мненията се събираха в клуба на БСП и в Европейския информационен офис „Солидарност”, а за селата и за членовете с двигателни затруднения бяха подсигурени подвижни кутии.

Незначителен е броят на невалидните бюлетини, каза още Бошкилов. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK