Служебният кабинет с първо заседание

Вече са ясни някои от служебните заместник-министри

Служебното правителство ще проведе първото си заседание днес от 13 часа.

В рамките на заседанието министър-председателят Стефан Янев и членовете на правителството ще обсъдят приоритетни задачи, които ще бъдат изпълнени през периода на работа на служебния кабинет. 

Вече са ясни някои от служебните заместник-министри, съобщава БГНЕС.

Изкуствоведът и университетски преподавател Борис Данаилов оглави политическия кабинет на министъра на културата Велислав Минеков. Данаилов в миналото е бил зам.-министър на културата, беше и директор на Националната художествена галерия.

Проф. д-р Борислава Танева е зам.-министър с ресор „Сценични изкуства, художествено образование и авторско право”.

Весела Кондакова, изпълнителен директор на Българска музикална асоциация (БМА), също е определена за зам.-министър на културата.

В екипа на Минеков като зам.-министър влиза и доц. д-р Пламен Славов. Той е историк и бивш депутат в три парламента от Коалиция за България, както и зам.-кмет на Карлово.

Заместник-министри в здравното министерство ще са бившият управител на НЗОК д-р Димитър Петров, бившият депутат и директор на Центъра за спешна помощ д-р Александър Златанов и началникът на Инфекциозното отделение за лечение на пациенти с COVID-19 в Александровска болница д-р Тома Томов.

Служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев също ще работи с трима заместник министри - Лазар Лазаров, Иван Кръстев и Надя Клисурска.

Служебният външен министър Светлан Стоев ще има двама заместници - Калин Анастасов и Василий Такев.

Служебният министър на отбраната Георги Панайтов ще смени заместник-министрите. В новия екип влиза като заместник-министър Пламен Йорданов. През 2004-та е назначен в Съвместното оперативно командване. До тази година заема експертни и ръководни длъжности в областта на командването и управлението на съвместните операции.

Другият зам.-министър е Александър Петков. Той е бил финансов мениджър в “НУРТС България” и експерт по корпоративни финанси в “Български енергиен холдинг”.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK