След санирането в Благоевград започва благоустрояване на междублоковите пространства, монтират и подвижни гаражи

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов, снимка: Infomreja.bg

Благоевград продължава да държи лидерската позиция по националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.  

В момента тече последната процедура за 73-те обособени позиции, чието изпълнение се забави заради обжалване от страна на фирма „Галчев Инженеринг“ ЕООД.

„Очакваме до 7-8 октомври да сключим договорите и при благоприятни климатични условия обектите ще бъдат завършени до края на ноември или най-късно в началото на декември“, коментира на пресконференция кметът Атанас Камбитов.

40 сгради пък са на финалната права от предишния етап.

„Няма как да отстъпим челното място по програмата, тъй като с тези 73 позиции покриваме 85 % от сградния фонд. Благоевград вече изглежда по съвсем друг начин и това се вижда и на влизане, и на излизане от града“, заяви Камбитов.

Той подчерта, че качеството на строително-ремонтните дейности е гарантирано, защото целият процес се контролира не само от фирмите за надзор, но и от общината.

Освен това парите не се превеждали авансово. Първото плащане се правело при 50% от свършената работа. 

След като всички подлежащи на саниране сгради бъдат завършени от общинското ръководство планират благоустрояване на междублоковите пространства.

„През следващата година за тази дейност в бюджета ще заложим три пъти повече средства, а върху по-големите пустеещи територии ще построим детски площадки, игрища и паркове“, каза още Камбитов.

За последните 4 години в града са изградени над 140 детски и спортни площадки.

Има идея догодина в жилищните квартали да се монтират и подвижни гаражи, които да решат проблема с хаотичното паркиране. 

 

Снимка: Община Благоевград, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//