Ще дойде ли в Благоевград нов инвеститор

Снимка: Областна администрация Благоевград

Приключи срещата на областния управител Валери Сарандев с немския инвеститор

Приключи срещата на областния управител Валери Сарандев с изпълнителния директор на немската компания, заявила интерес да строи завод в Благоевград.

На срещата присъстваха още ръководителя на Службата по търговско-икономически въпроси в Мюнхен Стефан Йонков и бившия областен управител Николай Шушков, чиято е и заслугата, инвеститорът да посети Благоевград.

В рамките на дискусията бяха обсъдени възможностите за осъществяването на инвестицията, изискванията и намеренията, които имат инвеститорите за изграждането на производствена база на компанията в града.

Областният управител Валери Сарандев изтъкна редица преимущества на Благоевград като атрактивна инвестиционна дестинация, сред които добрата обезпеченост на кадри, наличието на добра образователна и пътна инфраструктура, стратегическото географско положение на региона и добрите условия за чуждестранни инвестиции.

Стана ясно, че намерението на немската компания, чиято основна дейност е изработката на високотехнологични изделия, предназначени за автомобилната индустрия, е реализирането на дългосрочна инвестиция с потенциална възможност за разрастване на дейността й в бъдеще. Важен акцент бе поставен на върху добре подготвените кадри с желание да се развиват.

Срещата приключи с изразен взаимен интерес и желание за бъдещо ползотворно сътрудничество и ефективно партньорство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK